Siyaset 'Kimse bize aday teklifiyle gelmesin'

'Kimse bize aday teklifiyle gelmesin'

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

En isabetli adayları belirleyerek hedefe ulaşılabileceğini belirten Erdoğan, “Adayın bir karşılığı olmalı. Kimse ‘Bu benim yakınımdır’ diye bize gelmesin. Sonra ters yüz edilirse de kusura bakmasın” dedi.

Kimse bize aday teklifiyle gelmesin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için “Kimse ‘Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, buyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin” uyarısında bulundu. Yeni yasama yılında partisinin ilk grup toplantısında konuşan Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

414 KANUN MADDESİ DEĞİŞECEK: Gündemimizde binlerce kanuni düzenlemeyi gerektiren konu var. Bütçe görüşmeleri başlamadan önce ele almamız gereken işler bulunuyor. Birinci grupta 100 günlük icraat programımızda yer alan hususlarla ilgili düzenlemeler yer alıyor. Bu kapsamda 414 kanun maddesinin değişmesi veya ihdası gerekiyor. İkinci grupta ise yeni yönetim sistemine geçilmesiyle birlikte kanunlarda yapılması gereken güncellemeler bulunuyor. Bu kapsamda da 275 düzenleme gerektiği anlaşılıyor.

ENİNE BOYUNA KONUŞACAĞIZ: Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinden başarılı çıktık. Mahalli idareler seçiminde de daha iyi başarıyı elde etmemiz gerekiyor. Kızılcahamam kampımızda bu konuları enine boyuna konuşacağız. Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse ‘Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, buyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin. Ondan sonra ters yüz edilirse de kusura bakmasınlar. Ehliyet ve liyakat esastır. Bütün prensiplerin üzerinde bu prensip vardır. Bize tevazu ehli isimler getirin. Halkına tepeden bakacak adamları, gurur, kibir abidesi insanları getirmeyin. Hem işini iyi bilecek hem çalışacak hem de bu davayı iyi hazmetmiş olanları getirin. Hiç ilgisi alakası olmayan ama ‘Seçime gidiyoruz bu vesileyle onu da buradan aday yapalım.’ Hayır yok öyle bir şey. Emeği olacak. Adayın da bir karşılığının olması lazım. Sadece partinin karşılığına sığınarak adaylık değil. O da prim yapacak, partinin gücünü de arkasına alacak.

Haberin Devamı

FETÖ VE PKK ŞARTI: Başarıları ve hizmetleriyle milletimizin gönlünde yer eden arkadaşlarımızla zaten devam edeceğiz. Bunun yanında FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bulaşmamış olması, milletimizin değerleriyle çatışmaması, birikimi ve projeleri ile hizmet etmeye uygunluk arz etme şartıyla AK Parti’nin kapıları herkese açık... AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde adaylarımızı çıkartacağız. ‘Bu benim akrabamdır, yakınımdır, bu bizim STK’dandır’ yok. İşin ehli mi değil mi? Ha işin ehlidir olur... Tuttuğunu koparacak, hakikaten ‘Bu arkadaşla biz burada seçimi alırız’ diyebileceğiz. Seçim takvimindeki süreleri beklemeden aday tespiti ve kampanya hazırlıklarını erkenden tamamlamayı planlıyoruz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İÇİN FELAKET: Biz siyaseti, parti binalarında oturup ahkam kesenlerden, küçük toplantılarda esip gürlemekten ibaret sayanlardan olmadık. Tarih bizi öyle bir noktaya getirmiştir ki ülkemizin kaderiyle partimizin kaderi adeta bütünleşmiştir. AK Parti’nin gerilemesi, Allah göstermesin yıkılması demek, Türkiye için de bir büyük felaket anlamına gelir. Sadece kendimiz için değil, ülkemiz ve milletimiz için güçlü kalmak mecburiyetindeyiz.

‘ABD ve AB ile ilişkileri canlandıracağız’

Konuşmasında dış politakaya da değinen Erdoğan, “Bugüne kadar Suriye’de attığımız hiçbir adımın yanlış olmadığını gördüğümüz için İdlib’deki imtihandan da yüzümüzün akıyla çıkacağımızdan şüphe duymuyoruz” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Suriye krizi boyunca elini taşın altına hiç sokmamış kimi ülkelerin, birden bire toplanıp kendi kendilerine yol haritaları çizmeye çalışmaları çözüm ihtimalinin belirdiğinin en iyi işaretidir. Biz bundan sonra da Suriye halkının doğrudan kendisini muhatap almaya ve çözümü onlarla birlikte aramaya devam edeceğiz. Fırat’ın doğusundaki terör işgalini sona erdirmekte kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, ABD’de iş dünyası temsilcileri ile yaptığı toplantıyı da anlatarak “İş dünyasına da ekonomik potansiyelimizi rakamlarla ifade ederek ülkemize yatırım çağrısı yaptım. ABD ile aramızdaki ilişkinin olumsuz seyrinden üzüntü duyduklarını ama ülkemizin haklılığını bildiklerini ifade ettiler. Biz de böylesine önemli bir siyasi ve ekonomik gücü karşımızda değil yanımızda görme arzumuzu söyledik. İnşallah önümüzdeki dönemde ABD ile ilişkilerimizi bu yöne sevk etmeyi ümit ediyorum” diye konuştu. Erdoğan Almanya ziyaretine de “Elbette her konuda anlaştığımızı söyleyemem ama bu ziyaretin ardından Almanya ile ilişkilerimizin daha olumlu seyredeceğini ifade edebilirim. Tıpkı Amerika gibi AB ile ilişkilerimizi de canladırmak, geliştirmek istiyoruz. Muhteşem bir Köln Camii yapıldı. Oraya 10 bin kişi gelmiş. Onların bizi dinlemelerine imkan vermediler” sözleriyle değindi.

Haberin Devamı

Kimse bize aday teklifiyle gelmesin

‘Aynı şeyi yaparlarsa yine görevden alırız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısının ardından, kanaat önderleri, aşiret temsilcilerinin de bulunduğu Ağrı heyetiyle bir araya geldi. Basına kapalı görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Edinilen bilgiye göre, heyet, yerel seçimlerde adayların tespitinde kendilerinin de görüşlerinin dikkate alınması mesajını verdi. Erdoğan da terörle etkin mücadeleyle bölgede PKK’nın dayatmalarına son verildiğini, ayrıca Doğu ve Güneydoğu’ya pek çok hizmet götürdüklerini ifade etti. Yerine kayyum atanan DBP’li Sırrı Sakık’ı örnek gösteren Erdoğan, “Son seçimden sonra belediye başkanınızı görmeniz mümkün değildi. Ankara’da, yurtdışında gezen bir belediye başkanınız vardı” ifadelerini kullandı. Terör örgütünün güdümünde, terör örgütüne destek veren belediyeler istemediklerini vurgulayan Erdoğan’ın, “Artık bu marttaki yerel seçimlerde bu gidişe bir son verelim. Devletin milletin paralarını Kandil’e gönderdiğini tespit ettiğimiz belediye başkanını o görevde tutmayacağız. Seçilip yine aynı şeyi yaparsa yine görevden alırız” dediği öğrenildi.E rdoğan’ın konuşmasında, “belediyelere kayyum atanması” uygulaması konusunda kurmaylarına sitemkar ifadeler kullandığı, “Ben kayyum işini çok önceden söyledim, 6-7 yıldır arkadaşlarıma bunu anlatamadım. 2-3 yıldır beni anladılar kayyumlar tayin ettik hizmetleri görüyorsunuz” dediği öğrenildi. -ŞEBNEM HOŞGÖR Ankara