Siyaset ‘Kimse unutmasın Mustafa Kemal’in askerleriyiz’

‘Kimse unutmasın Mustafa Kemal’in askerleriyiz’

13.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da önceki gün bazı temaslarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bursa İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen organizasyonda partililerle de bir araya geldi.

‘Kimse unutmasın  Mustafa Kemal’in askerleriyiz’

Burada yaptığı konuşmada, CHP’nin mücadelesinin hak ve adalet mücadelesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Bizi 12 Eylül Atatürkçülüğünden ayıran temel olgu, biz gardırop Atatürkçüsü değiliz. Biz, inanç ve kararlılıkla onun düşüncelerini savunan kişileriz. Atatürkçü olmak, geçmişe takılıp kalmak değil, Türkiye’yi çağdaş uygarlığın ötesine taşımak demektir. O nedenle bize kimse Atatürkçülük dersi veremez. Biz Atatürkçülüğü ruhunda, düşüncesinde yaşayan kişileriz” diye konuştu.
‘Ben diyenler ayrılsın’
Kılıçdaroğlu, CHP’nin baskı karşısında başını eğmeyen, dik ve onurlu duranların partisi olduğunu dile getirerek “Bizi baskıyla yıldırmaya, kararnamelerle dize getirmeye çalışıyorlar. Belediye başkanlarımız üzerine baskı kuruyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar hiç kimse unutmasın ki biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Koltuk sevdası uğruna mücadele edenler CHP’li olamaz, açıkça söylüyorum. Memleketin bu kadar sorunu varken ‘Sen mi delege olacaksın, ben mi olacağım’ kavgasına girenler, CHP’li olamaz. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getiriyoruz. Küçük hesaplar peşinde siyaset yapanlar, bizim aramızda olmamalı. Biz, her şeyden önce bir davanın adamıyız. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlığın ötesine taşıma davasının adamıyız. Eğer CHP olarak, Türkiye’yi çağdaş uygarlığın ötesine taşımıyorsak bu koltukların ne yararı var? Yeni siyaset anlayışının öznesi budur; ben yok, biz varız. ‘Ben’ diyenler, aramızdan ayrılsın, ‘biz’ diyenlere kucağımızı açacağız.”
Kılıçdaroğlu, kimsenin inancı, kimliği ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmadıklarına dikkati çekerek “Bunu yapanlar, Türkiye’nin en büyük bölücüleridir. Bölücülerin bizim aramızda yeri yoktur. Siyaseti bilgiye dayalı yapmak zorundayız. Boş laflarla siyaset yapılmaz” dedi.

Cihaner’in acı günü

CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in vefat eden ağabeyi Ayhan Cihaner (55) için cenaze töreni düzenlendi. Ayhan Cihaner için Çankaya’daki Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nde yapılan cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, İlhan Cihaner ve ailesine taziyelerini iletti. l ANKARA Milliyet