Siyaset Kimsenin önünde diz çökmedim

Kimsenin önünde diz çökmedim

02.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Korkak adamdan Başbakan olur mu” diye soran CHP lideri, “Çık karşıma kim usta kim çırak göstereyim” ifadelerini kullandı. Kimsenin önünde diz çökmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Adam gibi adam ol Recep Bey” diye konuştu

Kimsenin önünde diz  çökmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimsenin önünde diz çökmediğini, emir ve talimat almadığını belirterek, “Kimseye de diyet borcum yok. Benim yandaşlarım yok, sadece ve sadece vatandaşlarım var. Eğer talimat alacaksam, Türk milletinden alacağım. Hedefimiz, vatandaşın güçlü olması, zengin olması, aşının, işinin olmasıdır” dedi. Hopa’daki olayları da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yerde, hiçbir siyasetçinin şiddetle karşılaşmasını istemem, doğru da bulmam. Güvenlik güçlerinin müdahalesi de silahla, bombayla, orantısız güç kullanarak karşı tarafı susturması şeklinde bir yapıya dönüşmemelidir” diye konuştu.
CHP’nin Yozgat, Tokat ve Kastamonu mitinglerinde konuşan Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan mesajları şöyle:
DİYET BORCUM YOK: Hiçkimsenin önünde diz çökmedim, emir ve talimat almadım, hiçkimseye de diyet borcum yok, minnet borcum yok. O yüzden eğer talimat alacaksam, Türk milletinden, sizden alacağım talimatı. Benim yandaşlarım yok, varsa sadece ve sadece vatandaşlarım var. Yandaş yok, vatandaş var. Hedefimiz, vatandaşın güçlü olmasıdır, zengin olmasıdır, vatandaşın aşının, işinin olmasıdır. Eğer siz vatandaşı perişan etmişseniz, kredi kartı bataklığına soktuysanız, çiftçi perişansa, şeker pancarı fabrikaları kapanıyorsa, binlerce mağdur yaratıyorsanız, buna kim ’dur’ diyecek. Yola çıktım, bunlara ’dur’ demek için gücümü sizden alıyorum. Yetki verin, güç güç verin.
ALLAH AŞKINA: Sevsinler senin ’Türkiye büyüsün’ safsatanı. Peki Allah aşkına, madem Türkiye büyüyor, Yozgat niye küçülüyor? Ufalandı. Birileri büyüyor o doğru, birileri malı götürüyor o da doğru, birileri halkı sömürüyor o da doğru. Türkiye yoksullaşıyor o da doğru. Ama birileri zenginleşiyor.
HORTUMCU MEMNUN: Peki Allah aşkına işçi, çiftçi emekli, işsizler memnun değil, kadınlar memnun değil. Bu düzenden kim memnun? Bu düzenden hortumcular memnun, milletin cebini hotumlayan memnun. Hepsi dahil mazotu 1.5 liradan vereceğim. Çiftçi dışında mazotu düşük fiyatla gemiciye, yatı olanlara veriyorlar. Peki çiftçinin günahı ne? Yat sahibi olmamak. Recep bey diyor ki ’Sen de al yatını, sana da 1.5 liradan mazot vereceğim’ diyor.
VARSA YOKSA KILIÇDAROĞLU: Sayın Erdoğan’ın konuşmalarına bakınız. Sabah, öğlen akşam, öğleden sonra Kılıçdaroğlu. Akşam yatıyor Kılıçdaroğlu, rüya görüyor Kılıçdaroğlu. Kan ter içinde uyanıyor, bakıyor ki evde Kılıçdaroğlu yok rahat ediyor. ’Yav Kılıçdaroğlu dedik ama sanal bu adam’ diyor. Evde bulamadık. Sayın Erdoğan’a çağrım var; Her demokratik ülkede, liderler televizyolara çıkarlar, adam gibi konuşurlar.
ADAM GİBİ ADAM OL: Efendim diyor ’Ben ustayım, o çırak’ diyor. ’Yan yana gelemiyiz’ diyor. Bir, sen ustaysan daha iyi ya, ben çırağım, gelirsin karşıma ben bu millete kim usta, kim çırak ona göstereyim. Erdoğan’ın, Kemal kardeşinizin karşısına çıkması için bir, geçmişinin temiz olması lazım. İki, kul hakkı yememesi lazım. Üç, mangal gibi yürek lazım. Korkak adamdan Başbakan olur mu? Hayır gelir mi? Adam gibi adam ol Recep bey, korkma, ben efendi adamım.
İTHAL OY: Bunlar öyle bereketsiz ki yaylaları olan bereketli olan bu ülkeye ithal kurbanlık koyun getirdiler. Allah aşkına ithal angus, ithal koyun ne oluyor. Şimdi sıra geldi ithal öğretmene. Yakında ithal doktor, ithal oy da getirecekler.