Siyaset KİRLİ HESAPLARA FIRSAT VERMEYİZ

KİRLİ HESAPLARA FIRSAT VERMEYİZ

13.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, 46 insanın öldüğü Reyhanlı saldırısıyla ilgili, ‘Türkiye’nin sabrı, soğukkanlılığı adeta test ediliyor. Türkiye bu tür provokasyonlarla, kirli bir senaryonun içine çekilmek isteniyor’ diyerek herkesi aklıselime çağırdı.

KİRLİ HESAPLARA FIRSAT VERMEYİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği “Analar Ağlamasın” temalı Anneler Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, 46 insanın öldüğü Reyhanlı saldırısıyla ilgili konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

SABRIMIZ TEST EDİLİYOR: Büyük devlet, soğukkanlılığını muhafaza edebilen, aklı selimle hareket edebilen devlettir. Suriye’de bu kanlı sürecin başladığı andan itibaren, uçak hadisesiyle, sınır ilçelerimize yönelik ihlallerle, Cilvegözü sınır kapımızdaki saldırıyla, diğer bazı provokasyonlarla, Türkiye’nin sabrı, Türkiye’nin soğukkanlılığı adeta test ediliyor. Türkiye, bu tür provokasyonlarla, adeta kirli bir senaryonun içine çekilmek isteniyor. Özellikle Hatay ilimizde, birtakım hassasiyetleri tahrik etmek suretiyle, kaos oluşturulmak, fitne çıkarılmak isteniyor. Girişimler karşısında serinkanlı olduk, bundan sonra da serinkanlılığımızı güçlü şekilde muhafaza edeceğiz. Soğukkanlılığımızı yitirerek, aklıselim dışına çıkarak, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz.

FIRSATÇILIK, AHLAKSIZLIK: Alçakça saldırıların ardından, adeta suçlunun üzerini örtercesine, hükümeti, AK Parti’yi, AK Parti’nin dış politikasını hedef almak, tam anlamıyla fırsatçılıktır, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektir. Bugün, ’Ben demiştim’ diye ortalıkta böbürlenme günü değildir; ‘Ben söylemiştim’ diyerek, suçlama, içerden suçlu arama günü değildir. Daha cenazelerimizi kaldırmadan meseleyi siyasi bir çıkar meselesi haline getirme günü hiç değildir. Bir ülkenin acısını, siyasi bir rant vesilesi haline getirmek, en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır. Birilerinin, Şam’daki canilerle, Şam’daki gayri meşru yönetimle gönül bağı olabilir. Birilerinin, mezhep taassubu içinde, bir mezhep çatışmasına, ellerinde körükle gitme niyeti de olabilir ama biz buna izin vermeyeceğiz.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN: Vatandaşıma sesleniyorum: Lütfen tahriklere karşı dikkatli olun. Lütfen, aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı uyanık olun. Reyhanlı’daki kardeşlerim, Anneler Günü’nü hüzün içinde kutladı, sabahın erken saatlerinden itibaren evlatlarını mezara defnederek kutladı. Biz bu Türkiye üzerine kirli hesapları olan bu alçakları asla sevindirmeyeceğiz. Bunların, Türkiye içinde, ellerini ovuşturarak, tebessüm ederek, ’oh oldu’ diyerek fırsat kollayan uzantılarını da sevindirmeyerek, fırsat tanımayacağız.

HAZMEDEMİYORLAR: Suriye kaynaklı saldırıları Türkiye’nin Suriye politikasına bir tepki olarak görmek ve göstermek, sadece ve sadece sorumsuzluktur, hedef saptırmadır. Saldırılar Suriye politikamıza yönelik saldırılar değil, bölgede güçlenen, gücünü hissettiren, büyüyen bir Türkiye’ye yönelik saldırılardır. 10 sene önce kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye’nin bugün kişi başına milli geliri 10 bin 600 dolar olmuştur. Bunu hazmedemiyorlar. Bu saldırılar, kanlı Baas rejiminin işbirlikçilerine fırsat verme saldırılarıdır. Türkiye, Suriye’deki trajediye sessiz de kalsa, bu tuzaklar kurulacak, Türkiye yine hedef alınacaktı. Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirenler, siyasetsizlik içinde, cahillik içindedir.

Haberin Devamı

‘Çeker giderim’

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, duygusal sözler kullanarak şöyle devam etti:
“Anneler Günü’nde en çok da annelere, en çok da vicdanlara sesleniyorum. Yakın zamanda, Banyas’ta, tarihin en kanlı, en acımasız katliamlarından biri gerçekleştirildi. Bir ördeğin katran içinde çırpınarak ölümüne dünya feryat ederken, bu yavruların öldürülmesi karşısında nasıl sessiz durur diye feryat ediyorum.
Ben o bebekleri görmeyeceksem, sesimi yükseltmeyeceksem, olmaz olsun böyle siyaset, öyle bir dış politika. İçler acısı manzarası karşısında susmaktansa, ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimliğimi şu kürsüye bırakır, çeker giderim. Bize diyorlar ki ‘Suriye politikanız yanlış, Suriye politikanızı değiştirin.’
Ne yapalım? O çocukları görmezden mi gelelim? Şam’da, bu bebeklerin katilleriyle fotoğraf mı çektirelim? Yarın mahşer gününde Rabbim bana soracak, ’O bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın?’ diyecek. Siyaset mi yaptım, idare-i maslahat mı diyeceğim, strateji mi, konjonktür mü diyeceğim? Peygamberim, ‘Bir elime ayı, bir elime güneşi verseniz de bu yoldan vazgeçmem’ derken, ben dengeler adına susmayı mı tercih edeceğim?

Haberin Devamı

8 TÜRK’TEN 4’Ü SERBEST
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında bir de müjde verdi. Erdoğan, Afganistan’da kaçırılan 8 Türk mühendis ve teknikerden 4’ünün, MİT’in gayretleriyle kurtarıldığını bildirdi.

GÜNDEŞ’E TEŞEKKÜR
“Analar ağlamasın” temalı etkinlik programında Ebru Gündeş’in vereceği konser, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar nedeniyle iptal edildi. Başbakan Erdoğan, program değişikliği Ebru Gündeş’e gösterdiği anlayış için şükranlarını ifade etti.