Siyaset ‘Kişisel verileri koruma’ kavgası

‘Kişisel verileri koruma’ kavgası

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hükümet, AB’nin vize serbestisi için istediği düzenlemeler arasında yer alan, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı’nı Meclis’ten geçirebilmek için bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Ak Parti, tasarıda planladığı değişikliklere ilişkin dün muhalefeti bilgilendirdi.

‘Kişisel verileri koruma’ kavgası

Tasarıda Kurul’un 7 üyeden oluşması, bunlardan üçünün Cumhurbaşkanı, dördünün de Bakanlar Kurulu’nca atanması öngörülüyordu. Ak Parti yapacağı değişiklikle üye sayısını yediden dokuza yükseltecek ve Cumuhurbaşkanı ile Bakanlar Kurulu’nca belirlenecekler dışındaki üç üyenin TBMM tarafından seçilmesini hükme bağlayacak. Yapılacak değişiklikler kapsamında ayrıca kurul başkanı ve başkan yardımcısının da Bakanlar Kurulu tarafından atanması usulünden vazgeçilecek, bu iki ismin kurul içinde yapılacak seçimle belirlenmesi sağlanacak.
Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dün muhalefet kurmaylarını arayarak, tasarıda yapmayı planladıkları değişiklikler hakkında bilgilendirdi, düzenlemenin yasalaşması için destek istedi.
Ancak, muhalefet Ak Parti’nin öngördüğü değişiklikleri yeterli bulmadı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “üç üyeyi Meclis seçsin demek, sayısal güç çerçevesinde bu üyeleri de Ak Parti seçecek anlamına gelir” diyerek, muhalefete kontenjan tanınması gerektiğini söyledi.