Siyaset Kıvrıkoğlu: Ecevit'ten destek istedim

Kıvrıkoğlu: Ecevit'ten destek istedim

25.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kıvrıkoğlu: Ecevit'ten destek istedim

Kıvrıkoğlu: Ecevitten destek istedim


Ankara Milliyet


       Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakanlıkta Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile ayrı ayrı görüştü. Kıvrıkoğlu, silahlı kuvvetlerle ilgili bazı konularda destek almak için geldiğini açıkladı.
       Ecevit, Kıvrıkoğlu'nu Başbakanlık'taki makamında kabul ederek bir saat görüştü. Kıvrıkoğlu, Ecevit'ten sonra Özkan ile de 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Görüşmeler sonrasında açıklama yapan Kıvrıkoğlu, silahlı kuvvetlerle ilgili bazı konularda Ecevit'e bilgi verdiğini belirterek, bazı konularda da desteğini almak amacıyla geldim" diye konuştu.
       Bir gazetecinin, "istediğiniz desteği alabildiniz mi?" şeklindeki sorusuna Kıvrıkoğlu, "Her zaman veriyorlar" yanıtını verdi.
       Ecevit de, Başbakanlık'tan ayrılırkan gazetecilerin sorusu üzerine Kıvrıkoğlu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçlarını birlikte ele aldıklarını, görüşmede herhangi bir siyasi konunun gündeme gelmediğini bildirdi. Ecevit, bu ihtiyaçların neler olduğunun sorulması üzerine, "Mesela depremler dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin beklenmedik büyük ölçüde masrafları oldu. Ayrıca Kosova'da, Bosna - Hersek'te birliğimiz var. Bazı dost ülkelerde silahlı kuvvvetlerimizin eğitim çalışmaları var. Tabii bütün bunlar hesap kitap işi. Bunları birlikte değerlendirdik. Biz elimizden gelen katkıyı yapacağız" diye konuştu.
       Ecevit, TSK'ya ek ödenek ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna da "Hayır, hayır" karşılığını verdi.
       Kıvrıkoğlu'nun görüşmelerde bir süre önce Kırıkkale'deki Makine Kimya Enstitüsü'nün mühimmat fabrikasında meydana gelen yangın nedeniyle TSK'da oluşan teçhizat eksikliklerinin giderilmesine yönelik talepte bulunduğu öğrenildi.