Siyaset KKTC Başkanı Ankara'ya geldi

KKTC Başkanı Ankara'ya geldi

24.12.2009 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

KKTC Başkanı Ankaraya geldi

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi.

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile birlikte Ankara Esenboğa Havalimanına gelen Eroğlu’nu, Ankara Vali Yardımcısı Fevzi Güneş ve KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Namık Korhan karşıladı.

Eroğlu, havaalanında A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta, müzakerelerde gelinen aşamayla ilgili olarak birçok konunun tartışıldığını, ancak kendilerini referanduma götürecek noktada olmadıklarını belirtti.

Eroğlu, çözümün 2009 yılı sonu olarak gösterildiği, ancak bunun gerçekleşmediği Kıbrıs müzakerelerinde muhtemel bir sonuç tarihiyle ilgili olarak da "Şu anda tarih öngörmek mümkün değil. Müzakereler başladıktan bir müddet sonra iyimser tablolar çizilir ama 2-3 yıl sonra müzakereler kopar. Bir müddet sonra tekrar başlar. Şimdi Türk tarafının bütün iyi niyetine rağmen henüz uzlaşma noktasından uzakta olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

Derviş Eroğlu, hükümet olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra kendilerinin de arada sırada Ankara’ya gelerek, müzakerelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

KKTC Başbakanı Eroğlu, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Eroğlu, yarın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.