Siyaset Koç: Her gün fırça seansı yaşanıyor

Koç: Her gün fırça seansı yaşanıyor

05.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Başbakan'dan bakana, Merkez Bankası Başkanı'na kadar günlük fırça seansları var Türkiye'de. Tabii ki istişare, tavsiye, danışma olabilir ama müdahale olamaz, bu kurumlar özerktir" dedi. Koç, CHP'nin 11 ilde aday adayının olmadığı iddiaları için de "yazıktır, ayıptır, günahtır" yorumu yaptı.

Koç: Her gün fırça seansı yaşanıyor

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sürerken açıklama yapan Koç, dolardaki yükselişe dikkati çekti ve ülkenin günlük devalüasyonla tekrar yaşamaya alışan bir ülke haline geldiğini söyledi. Koç, şöyle devam etti: "Tayyip Bey'e sorarsanız ekonomi çok tıkırında gidiyor ona göre. Başbakan'dan bakana, Merkez Bankası Başkanı'na kadar günlük fırça seansları var Türkiye'de. Tabii ki istişare, tavsiye, danışma olabilir ama müdahale olamaz, bu kurumlar özerktir. Eğer bir karışma, tavsiye, istişare olacaksa da bunlar basın üzerinden yürütülmez."
Koç, çözüm sürecinin bir illüzyona dönüştüğünü, herkesin kandırıldığını iddia ederek, sürece ilişkin açıklanan metnin mürekkebi kurumadan, siyaset arenasının birbirine girdiğini söyledi. Ak Parti ile HDP arasında, seçim işbirliği yapıldığını savunan Koç, iktidarın, İmralı'dan ve HDP'den gelen talepler doğrultusunda, "İç güvenlik yasasında bazı düzenlemeler yapabileceğini" öne sürdü.