Siyaset Konya’da Ak Parti’den toptan istifa

Konya’da Ak Parti’den toptan istifa

27.12.2009 - 01:43 | Son Güncellenme:

Konya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çevik’in önceki günkü istifasının ardından dün de yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti

Konya’da Ak Parti’den toptan istifa

Ak Parti İl Başkan Vekili Seyit Mehmet Sümer, “Yönetim kurulumuzdan 49 asil, 25 yedek üye istifa etmiş bulunmaktayız. İstifamızı da ülkemize, Konyamıza ve Ak Partimize zarar vermemek için yaptık” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralıkta Konya’ya yaptığı ziyaret ardından Çevik, 21 Aralıkta Genel Merkez’e çağırılarak istifası istenmişti. Çevik, çağrıya uyarak istifa etmişti. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Konya Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, perşembe günü Konya’ya gelmişti.
Aslan ve Yıldırım, yönetim kurulunda bulunan asil ve yedek üyelerle toplantı yapmıştı. Toplantının ardından yönetim kurulu istifa kararı aldı. Erdoğan’ın da katılımıyla 17 Temmuz’da yapılan Ak Parti Konya il kongresinde iki aday yarışmış ve Çevik 327 oy alarak il başkanlığına seçilmişti. Erdoğan ve Genel Merkez’in desteklediği Faruk Dügen 245 oy almıştı.