Siyaset 'Kötü niyetliler aklını başına alsın'

'Kötü niyetliler aklını başına alsın'

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden MHP lideri Bahçeli, “Beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz. Zulme ve zulmete göz açtırmayacağız. Bu nedenle kötü niyetliler akıllarını başlarına almalıdır” dedi

Kötü niyetliler aklını başına alsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü nedeniyle dün Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Şehitler için dua eden, anıta karanfil bırakan Bahçeli, ikindi namazını da burada kıldı. Kuran-ı Kerim okunmasından sonra yaptığı konuşmada, ülkücü şehitlerin yaşadıkları dönemlere fedakarlıklarıyla nüfuz ettiğini belirten Bahçeli, “Tarihin akışına cesaretleriyle yön vermişlerdir” dedi.

Haberin Devamı

‘Çileye katlandık’

Milliyetçi Ülkücü Hareket davasını müdafaa ve mücadelesinde yokluklarla karşılaştıklarını belirten Bahçeli, şöyle devam etti: “Çilelere katlandık, çetin şartlara dayandık. Alçak suikastlara, namert pusulara, hunhar saldırılara her seferinde mertçe direndik. Surlarımızda gedik açtırmadık. Binlerce dava insanımız ülkülerini yaşatmak amacıyla canlarını ortaya koydular. Hesap yapmadılar. Plan yapmadılar. İkbal derdine düşmediler. Tıpkı gül bahçesine girer gibi şehitliğe koştular. Bölünmesin diye millet, baki kalsın diye devlet iri çınarlarımız devrildi, gül fidanlarımız soldu. Onlara karşı vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz.”

Dava hamuruna leke düşürülmeyeceğini vurgularken, Türkiye’nin yaşayacağını ve Türk milletinin ebediyete kadar varlığını muhafaza edeceğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi: “Türkiye’nin beka mücadelesinden ödün vermeyeceğiz. Türk milleti ortak paydasında birleşip zulme ve zulmete göz açtırmayacağız. Tarihsel haklarımızı, milli kimliğimizi, milli kültürümüzü çiğnemek için iş birliği yapan, pozisyon alan kim varsa karşılarında şehitlik ruhunu, gazilik şuurunu, asla teslim olmayacak milli bir duruşu göreceklerdir. Aziz milletimizin mukaddes varlığına kast etme aymazlığına kendini kaptıranlara, geçmişte tarihi bir cevap veren Milliyetçi-Ülkücü Hareket, bugün de yarın da aynı kararlılığı gösterebilecek iradeye fazlasıyla sahiptir. Bu nedenle kötü niyetliler akıllarını başlarına almalıdır.”