Siyaset Köylü: Komisyon içinde incelenecek

Köylü: Komisyon içinde incelenecek

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Dizi pusulası’ bulunmadığı gerekçesiyle geri gönderilen 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler komisyona yeniden geldi. Köylü, fezlekelerin 1 Ekim’den önce üyelerce incelenebileceğini söyledi

Köylü: Komisyon içinde incelenecek

Ak Partili dört eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komsiyonu’nun Başkanı Hakkı Köylü, talepleri doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dizi pusulalarını da eklereyerek kendilerine yeniden gönderdiği fezlekeleri komisyon üyelerinin ancak komisyonda görebileceğini, dışarıya belge çıkmasına izin vermeyeceğini söyledi. Köylü, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili takipsizlik kararını inceleyeceklerini de bildirdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ak Partili dört eski bakanı kapsayan 17 Aralık soruşturmasına ilişkin daha önce, “dizin pusula” bulunmadığı gerekçesiyle iade edilen fezlekeleri önceki gün pusuluları da ekleyerek TBMM Soruşturma Komisyonu’na yeniden gönderdi.
Komisyonda fezlekelere ekli 11 klasör dosyanın 1 Ekim’den önce üyelerce incelenip incelenemeyeceği tartışılırken, Köylü’den, “Üyeler 1 Ekim’den önce dosyaları görebilir ama komisyon 1 Ekim’den sonra toplanabilir” açıklaması geldi. Köylü, dün konuya ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtlarken, “Üyelerimiz komisyon salonunda olmak şartıyla fezlekeleri inceleyebilir. Bana bugün itibarıyla incelemeye yönelik herhangi bir talep gelmedi. Meclis’in yeniden tatile girmesine 2-3 gün kaldı. Bu süre içinde kim ayrıntılı inceleme yapabilir ki? Bu nedenle ben de önümüzdeki haftadan sonra fezlekeleri incelemeye başlayacağım. Ben de komisyonda çalışacağım. Dileyen arkadaşımız burada çalışma yapabilir” dedi. Köylü, komisyon çalışmalarının gizli olacağına işaret ederek fezlekeler ve ekli klasörlerinde yer alan belgelerin komisyon dışına çıkmasına izin vermeyeceğini vurguladı.
CHP’li komisyon üyesi Rıza Türmen de, fezlekelerle ilgili olarak, “Haftabaşında inceleme çalışmalarına başlayacağım” dedi. Türmen, Köylü’nün fezlekelerin sadece komisyon salonunda incelenebileceğine ilişkin sözlerinin aktarılması üzerine, “Ona da razıyız. Tuvalette incelenebilir deseler tuvalette de inceleriz” esprisi yaptı.