Siyaset Kutan'dan Ecevit'e: Bizi ikna et

Kutan'dan Ecevit'e: Bizi ikna et

01.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kutan'dan Ecevit'e: Bizi ikna et

Kutandan Ecevite: Bizi ikna et


Abdullah Karakuş Ankara


       FP Genel Başkanı Recai Kutan, cumhurbaşkanını Meclis'in seçmesi konusunda Başbakan Bülent Ecevit'in kendilerini ikna etmesi halinde, Süleyman Demirel'in tekrar aday olabilmesine kolaylık sağlayacaklarını açıkladı.
       FP, Demirel'in tekrar cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda ikiye bölünürken, Kutan da Ecevit'i beklediklerini söyledi. Kutan, dün TBMM'de traş olurken, Milliyet'e cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, "Önceliğimiz halkın seçmesi ve 4 + 4. Ama illa 4 + 4 üzerinde ısrarlı olunması sözkonusu değil" açıklamasını yaptı.
       Hükümet ortaklarının Meclis'in seçmesi yönünde tavırları olduğunu da belirten Kutan, "Bir getirsin anlatsınlar bakalım. Bülent Bey bunun gerekçelerini söylesin. Ona göre biz de yetkili kurullarımızda görüşürüz" dedi.

"Seçeriz demek değil"

       Ecevit'in, "Demirel'in görev süresini uzatmayı düşünüyoruz, istiyoruz" anlamında yanlış beyanlarda bulunduğunu ifade eden Kutan, "Bu da halkın kafasında, Demirel'in görev süresinin uzatılması gibi anlamlar çıkarıyor. Halbuki bunun demokratik olan şekli nedir? Sayın Demirel'in tekrar aday olabilmesinin önünü açmaktır. Biz onun önünü açarız, diyoruz. Meclis'in seçmesi konusunda ikna olursak Sayın Demirel'in önünü açmayı düşünüyoruz" dedi.
       Kutan, "Bu seçeriz anlamına gelmiyor herhalde?" sorusu üzerine de şunları söyledi:
       "Hiç kimsenin böyle söylememesi lazım. Ben, bu meselede grubumuz adına böyle yapacağız deme hakkını kendimde görmüyorum. Gizli oy bu. Nasıl kullanırlar bilemem. Vicdani kanatlerine göre kullanırlar. Bu itibarla herhangi bir beyanda bulunmak doğru değil."