Siyaset ‘Kutlu Doğum’ üç lideri buluşturdu

‘Kutlu Doğum’ üç lideri buluşturdu

14.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde bir araya geldi

‘Kutlu Doğum’ üç lideri buluşturdu

Çözüm sürecinde birbirlerini sert bir şekilde eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün akşam Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde buluştu.
Uzun süredir birlikte bir etkinliğe katılmayan 3 lider Hz. Muhammed’in anıldığı gecede birbirlerini de eleştirdi. Erdoğan Kevser Suresi’ni okuyarak çözüm sürecine destek vermeyen Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye sert yüklendi.

‘Çözüm süreci tartışıldı’
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen geceye Erdoğan ve Kılıçdaroğlu eşleriyle katıldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli programın sonunda bütün protokoldekilerle birlikte sahneye çıktı ve gül dağıtıldı. Liderlerin birbirleriyle tokalaştığı gecede mesajların içinde çözüm süreci de yer aldı. Herkesin Hz. Muhammed’e saygı için ayağa kalkıp salavat getirilmesinin ardından dua eden bir çocuk ise “Birlik ve beraberliğimizi daim eyle Allah’ım” diyerek dua etti.
Erdoğan, konuşmasına “Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla” diyerek başladı. Çözüm sürecine destek vermeyen Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi eleştiren Erdoğan, Hz. Muhammed’in her türlü asabiyeti, ırkçılığı ayaklarının altına aldığını kaydetti. Kevser Suresi’ni de okuyan Erdoğan, şunları kaydetti:
“İşte bu ayetin rehberliğinde Hazreti Peygamberin şahsı manevisinde bugün karşı karşıya kaldığımız meseleleri tekrar tekrar düşünmek zorundayız. Kevser Suresi ırkçılığın kesin reddidir. Kevser Suresi asabiyetin reddidir.
Oğullarıyla övünenler, soylarıyla böbürlenenler, mezarlardaki ölülerini dahi sayacak kadar kafataslarını ölçecek kadar aklını ve izanını kaybedenler aynı şekilde Kevser’i de kaybetmişlerdir.

‘Peygambere yüz çevirmişler’
Bizler 780 bin kilometrekare üzerinde tıpkı dünya sathına yayılmış Müslümanlar, müminler gibi en önce Kevser Suresi’ni öğrenen, en önce çocuklarımıza Kevser suresini öğreten onu tekrar tekrar okuyan bir ümmetiz. Soy üstünlüğünü, asabiyeti kesinlikle reddeden bu sure bizim birbirimize nasıl bakmamız gerektiğini gösteren ölçüdür. Kendisini diğerinden üstün gören, kendi ırkını, kendi soyunu, kendi kavmini ve kabilesini diğerinden üstün gören veya üstte gören Kevser’i kaybetmiş, Hazreti Peygambere takdir edersiniz ki yüz çevirmiştir.”
Erdoğan, “Irkçılık bir cahiliye adetidir. Hz. Peygamberin ümmetine takipçilerine onun sevdalısı olanlara ırkıyla, asabiyetiyle kavmiyle övünmek asla yakışmaz. Kim ki kendisini üstün görüyor, başkalarını hor görüyorsa bilsin ki peygambere ebter diyenlerin yanındadır. Kim ki kanayan bir yarayı sarmak, tedavi etmek varken kardeşliği yüceltmek varken, öfkenin, nefretin, husumetin ve ırkçılığın diline teslim olmuşsa Kuran ve Hz. Nebi’nin değil açık söylüyorum Ebu Cehillerin yanındadır” dedi.

Yazarlar