Siyaset 'Kuzey Irak’a geçen Türk askeri terör bitinceye kadar orada kalmalı'

'Kuzey Irak’a geçen Türk askeri terör bitinceye kadar orada kalmalı'

21.10.2011 - 12:11 | Son Güncellenme:

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan kara harekatının başarılı olması dileğinde bulunarak, "Kuzey Irak’a geçen Türk askerinin bölge terörden temizleninceye kadar orada kalması gerekiyor" dedi.

Kuzey Irak’a geçen Türk askeri terör bitinceye kadar orada kalmalı


Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, hiçbir ülkenin güvenliğini bir başka ülkenin ya da teröristlerin iyi niyetine bağlamayacağını söyledi.

Hukuk devletinin, her şart altında kendi sınır ve yurttaş güvenliğini sağlayacak tedbiri almak zorunda olduğunu belirten Yeniçeri, "Kuzey Irak’a geçen Türk askerinin bölge terörden temizleninceye kadar orada kalması ve Kandil’den terörizme söküp atacak ne varsa onu yapması gerekiyor. Bu bağlamda ırak ile Türkiye sınırında TSK’nın tampon bölge oluşturması şarttır. Hükümeti de bu harekatı göz boyama ve gaz alma operasyonuna çevirmemesi için uyarıyorum" dedi.

Güroymak ve Çukurca’da meydana gelen terör saldırılarına da değinen Yeniçeri, "terör örgütü PKK’nın bu şekilde gücünün yerinde olduğu mesajı vermeye çalıştığını" öne sürdü. Yeniçeri, "Devletin karşısında ayrı bir güç olarak kendilerini konuşlandırıyorlar. KCK hedef alınınca, PKK devleti temsil eden kim varsa misliyle karşılık vermeye çalışıyor" şeklinde konuştu.