Siyaset Kuzu ve Batum tövbe edip gelsin

Kuzu ve Batum tövbe edip gelsin

30.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçim barajıyla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirten Karslı “Kuzu ve Batum tövbe etsin, beraber siyaset yapalım” dedi

Kuzu ve Batum tövbe edip gelsin

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, milletvekili genel seçimlerine 81 ilde teşkilatlanmış şekilde gireceklerini belirterek, “Mansur Yavaş Bey ile fikir olarak yakınız. Görüştük, konuştuk. Mustafa Sarıgül Bey ile şahsen görüşmedim ama teşkilatı ile hep konuştuk. Zannediyorum teşkilatının büyük bir kısmı bize intikal edecek” dedi.
Karslı, partisinin Balgat’taki genel merkez binasında Milliyet’in sorularını yanıtladı. 7 Temmuz 2014’te kurdukları partinin 5 ay gibi bir sürede 70 ilde teşkilatlandığını belirten Karslı, “İstanbul’da teşkilatı kurmak, Bayburt’tan kolay oldu. Bazı kaymakamlar, ‘işim var, eleman yok, şu gün gel’ diyerek, listelerimizi almak istemedi” diye konuştu.

‘Teşkilatla konuştuk’
Karslı, milletvekili aday çalışmalarına ilişkin, “Mansur Yavaş Bey benim meslektaşım. Fikir olarak birbirimize yakınız. Görüştük, konuştuk. Mustafa Sarıgül Bey ile şahsen görüşmedim ama teşkilatı ile hep konuştuk. Zannediyorum teşkilatının büyük bir kısmı bize intikal edecek” dedi. Karslı, “Ercan Cengiz (CHP İstanbul Milletvekili) eski Beyoğlu başsavcımız. Aynı okuldan mezunuz. Süheyl Batum üniversitede beraber çalıştığımız, arkadaşım, hocam. Bunlarla tabii ki benim konuşmam lazım. MHP’de de Ak Parti’de de arkadaşlarımız var. Eğer ilkelerimiz sizin ilkelerinize uyarsa buyurun işkence çekmektense gelin burada siyaset yapalım, dersiniz. Gelirlerse memnun oluruz, gelmezlerse kendi bilecekleri iş” dedi.
Seçim barajıyla ilgili bir sıkıntımız yok çünkü biz iktidara talibiz. Ama hukuki kanaatim barajın olmaması” diyen Karslı, “Burhan Kuzu hocam. Oda arkadaşıydık. Şunu arzu ederdim. Meclis’e girdiği zaman anayasa profesörlüğünü unutmasın. Diğer partililerden daha beter Ak Partili oldu. Bir garip oldu. Hocalığını unuttu. Süheyl Batum da öyle. Bence ikisi de partisini bıraksın, tövbe etsin, sonra beraber gelsinler, siyaseti usulüne uygun yapalım” ifadesini kullandı.