Siyaset ‘Madımak ibret müzesi olmalı’

‘Madımak ibret müzesi olmalı’

03.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nevşehir ve Kırşehir’de seçim kampanyasını sürdüren İhsanoğlu, “1000 yıllık beraberliğimizin köklerini bu topraklarda Hacı Bayram gibi, Hacı Bektaş gibi, Yunus Emre gibi manevi mimar ve fatihanlar sağlamıştır” dedi

‘Madımak ibret müzesi olmalı’

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Alevilerin inanç merkezi Hacıbektaş’ta Madımak mesajı verdi. İhsanoğlu, “Madımak ibret müzesi olmalıdır. Seçilince takipçisi olacağım” dedi.
İhsanoğlu, Hacıbektaş’ta yaklaşık 500 kişilik grup tarafından alkışlarla karşılandı. İhsanoğlu’na CHP milletvekilleri, CHP ve MHP il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.
İhsanoğlu, Hacıbektaş’ta külliye, müze, türbe, çilehane, Aşık Mahsuni Şerif’in kabri ve Madımak’ta hayatını kaybedenler için yapılan Pir Sultan Abdal anıtını ziyaret etti.

Dili sürçtü süreyi şaşırdı
İhsanoğlu, burada katılımcılarla Sivas olaylarının 21. yılı dolayısıyla saygı duruşunda bulundu. Kendisine verilen hediyelerden Hz. Ali ve Hacı Bektaş’ın resimleri bulunan saat için de “Çankaya Köşkü’nün en güzel yerine koyacağım” dedi.
Pir Sultan Abdal Anıtı önünde açıklama yapan İhsanoğlu, Madımak katliamını anarken önce dili sürçerek, “31 yıl önce” dedi. Daha sonra, “21 yıl önce” diye düzelten İhsanoğlu, “21 sene geçmesine rağmen Sivas olaylarının suçluları cezalandırılmadı” diye konuştu. İhsanoğlu, Pir Sultan Abdal Anıtı önünde şunları söyledi:
* MADIMAK MÜZE OLSUN: Şunu talep ediyorum; Madımak Oteli’nin bir ibret müzesi olması lazım. Çünkü milli şairimiz Mehmet Akif, benim baba dostumdur. Akif diyor ki; ‘tarih tekerrürden ibarettir ama ibret alınsa tekerrür eder miydi?’ Yani Madımak Oteli’nin bir an evvel ibret müzesi olması lazım. Seçildiğim andan itibaren takipçisi olacağım.
* 1000 YILLIK BERABERLİK: İlk vazife dün ata ocağına gittim sonra Hacı Bektaş’ın manevi huzurunda dua etmek, sizlerle bir arada olmak için buraya geldim. Bu topraklar Türk milletinin, Türkiye’nindir. 1000 yıllık beraberliğimizin köklerini bu topraklarda Hacı Bayram gibi, Hacı Bektaş gibi, Yunus Emre gibi manevi mimar ve fatihanlar sağlamıştır.

Yazarlar