Siyaset Malezya Başbakanı’na fahri doktora unvanı

Malezya Başbakanı’na fahri doktora unvanı

26.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Malezya Başbakan Mahathir Muhammed’e, YÖK Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Malezya Başbakanı’na fahri doktora unvanı

Muhammed törende yaptığı konuşmada, bir dönem Avrupalıların Müslümanların sahip olduğu bu bilgiye ulaşmak için dönemin İslam medeniyetine ev sahipliği yapan Kurtuba ve Bağdat gibi şehirlere gittiğini anlattı. Buna karşılık, Müslümanların bu bilgiye yeterince önem vermemesiyle gerilemeye başladığının altını çizen Muhammed, Müslümanların bu gerilemesinin ardından, Avrupalıların Müslümanlar üzerinde egemenlik kurmaya çalıştığına dikkati çekti. Bunun sonucunda Müslümanların dünyadaki en zayıf toplum olduğunu belirten Muhammed, “Bu, İslam’ın yanlış yorumlanmasından kaynaklanıyor... Bugün bizler bu cehaletin sonuçlarını görüyoruz ve Kuran-ı Kerim’i ana rehber olarak öğretmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İslam’ı yanlış yorumlayanların dini kullanarak insanları öldürdüğüne dikkati çeken Mahathir, “İslam yanlış değil, din yanlış değil. İslam’ı yanlış yorumlayarak Müslümanlara öğretenler hatalı. Kuran-ı Kerim’de yer aldığı gibi İslam’ın öğretilerini takip edersek, bizler dünyadaki en başarılı insanlar olacağız, güçlü olacağız, kendimizi savunabileceğiz” diye konuştu.