Siyaset Meclis seçim öncesi yoğun mesai yapacak

Meclis seçim öncesi yoğun mesai yapacak

02.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bütçe ve torba düzenleme mesaisinin ardından 8 Ocak’a kadar çalışmalarına ara veren Meclis’i, şubat ortasında çıkacağı seçim arası öncesi yoğun bir gündem bekliyor.

Meclis seçim öncesi yoğun mesai yapacak

Bu kapsamda yeni yılda Meclis’in ilk gündemini Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçip Genel Kurul’a inen 71 maddelik torba yasa teklifi oluşturacak. Teklif aynen benimsenirse, kira artışlarında üretici fiyat endeksi (ÜFE) yerine tüketici fiyat endeksi (TÜFE) esas alınacak. Konut hesaplarına devlet katkısı 20 bin liradan 25 bin TL’ye çıkacak.

Haberin Devamı

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmalarını sürdüren AK Parti, kamuoyuna verilen söz doğrultusunda bu düzenlemeyi de yerel seçim öncesi yasalaştırmayı planlıyor. En geç şubat başında Meclis’e sunulması beklenen teklif uyarınca, hayvanlara işkence ve eziyet edenler ile öldürenler artık adli para cezası ile kurtulamayacak. İşlenen fiile göre 4 aydan 4.5 yıla kadar hapis cezası getirecek düzenleme uyarınca söz konusu nesli tükenen bir hayvan ise bu ceza 10.5 yılı bulacak. Hapis cezalarının paraya çevrilmesi de mümkün olmayacak.