Siyaset Mehmet Akif'i değil Angelina Jolie'yi tanıyorlar

Mehmet Akif'i değil Angelina Jolie'yi tanıyorlar

11.12.2011 - 14:30 | Son Güncellenme:

Meclis'teki bütçe görüşmeleri devam ediyor. İşte vekillerin hayli renkli konuşmalarından örnekler...

Mehmet Akifi değil Angelina Jolieyi tanıyorlar

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bütçesi üzerindeki konuşmasını, kürsünün önüne küçük koyun, inek ve keçi maketleri koyarak yaptı.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlar ve üniversitelerin 2012 yılı bütçeleri üzerinde MHP ve CHP Grubu sözcüleri konuştu.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tarım üretiminin en önemli girdileri olan mazot, gübre ve yemin pahalı olması nedeniyle üreticinin zor durumda kaldığını belirterek, "Dünyanın en pahalı girdilerini kullanırsanız, dünyanın ne pahalı ürünü elde edersiniz. Böylece rekabetten edemezsiniz" dedi.

Yılmaz, iktidarın göreve geldiği 2002’de, tarım ve hayvancılıkta ülkeye altın yıllarını yaşatan bürokratları tasfiye ettiğini ileri sürerek, "İktidar, tasfiye ettiği bu çalışanların yerine göreve getirdikleri kişiler de işinin ehli olma özelliğini aramadı, ’Bizden olsun yeter’ anlayışı ile hareket etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

ANGELİNA JOLİE ÖRNEĞİ


MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, 9 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin, milli eğitimde hiçbir sorunu çözemediğini ileri sürdü.

Okullarda öğrencilere verilen eğitimin yetersiz olduğunu ileri süren Bulut, yapılan bir ankete göre, Mehmet Akif Ersoy’u erkek öğrencilerin yüzde 49’u, kız öğrencilerin yüzde 41’inin tanıdığı, Angelina Jolie’yi ise erkek öğrencilerin yüzde 70’i, kız öğrencilerin ise yüzde 91’inin tanıdığının ortaya çıktığını anlattı.

-"Stres yumağı olarak ortada gezinip duruyorlar"-

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu, 9 yıllık AK Parti iktidarında 4 Milli Eğitim Bakanının görev yaptığını söyledi. Bu bakanların birbirlerinden çok farklı yöntemler ve projeler ürettiklerini iddia eden Topcu, "Her gelen bakan yeni bir sistem kurmak istiyor ancak bu sistemlerin bünyemize uygun olup olmadığına bakmadan uygulamaya çalışıyor" dedi.

Topcu, eğitim sisteminde vizyon sorunu olduğunu ileri sürerek, gençlerin bir hedefinin olmadığını, stres yumağı olarak ortada gezinip durduklarını söyledi.

Türkiye’nin 2003-2009 eğitim performansının çok düşük olduğunu iddia eden Topcu, Türkiye’nin 2023 PISA hedefinin ilk 10 olduğunu söyledi. Türkiye’nin, OECD üyesi ülkelerin eğitim göstergelerinin yer aldığı PISA araştırması sonuçlarını göre, geçen yıl bir sıra atladığını belirten Topcu, "Bu gidişle ilk 10’a ancak 250 yıl sonra varacağız" dedi.

Topcu, üniversiteye girişte herkese aynı katsayının uygulanacak olması kararını doğru bir karar olarak değerlendirdiklerini ve bunu desteklediklerini belirtti.

-Her ilde üniversite açılması nedeniyle teşekkür etti-

Haberin Devamı

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, her ilde üniversite açılması kararını doğru bulduğunu belirterek, toplam üniversite sayısının 165’e ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Işık, bu sayısal artışı AK Parti’nin başarısı gibi göstermenin doğru olmadığını, bütün milletvekillerinin bunda katkısı olduğunu söyleyerek, sayısal artışla birlikte nitelik artışının da yapılması gerektiğini vurguladı.

Işık, "Son 10 yılda bir çok alanda yapılan değişikliğe rağmen, YÖK’te değişiklik yapıldı mı? Üniversiteler, özgür ve özerk olması gerek kurumlardır.

Son dönemde bir rektörün Türkiye’nin sorunu ile ilgili bir bildirisine şahit oldunuz mu? Öğretim üyeleri, televizyonlara çıkmaya çekiniyor. İşte asıl fişleme budur" diye konuştu.

-"Değneğimiz var ama güdülecek koyunumuz yok"-

Haberin Devamı

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da kürsünün önüne koyun, inek ve keçi maketleri koyarak konuşmasını yaptı.

Özkan, üreticinin, "Değneğimiz, kepeneğimiz, köpeğimiz var ama güdülecek koyunumuz kalmadı" dediğini söyleyerek, "Türk köylüsünün en pahalı mazotu, elektriği kullandığını, kayıtdışı kesimlerin ve hayvan kaçakçılığının arttığını, Müslüman mahallesinde salyangoz satıldığını" ancak Bakanlık ve Hükümetin buna seyirci kaldığını iddia etti.

Özkan, kürsünün önündeki inek, keçi ve koyun maketlerini almadan yerine doğru hareket edince, AK Parti milletvekilleri tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Özkan, geri dönerek maketleri kürsüden aldı.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, göreve seçildikten sonra kendi iktidarları döneminde atanan bakanlık bürokratlarını görevden aldığını ileri sürerek, "Nimet hanıma yanlış yaptırmayan bürokratları neden değiştiriyorsunuz? Neden asil değil de vekaleten atıyorsunuz? Kendi bürokratlarını tasfiye eden bakan olarak tarihe geçeceksiniz. Ekmekle oynamayın, ekmekle oynamak günahtır" dedi.

-"İmam hatip uğruna ödüllendiriyorsunuz"-

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağa’nın, "eğitim bilimleri sınavında kopya çekildiği" iddiasıyla görevinden ayrıldığını belirterek, "Kopya yapan bulundu mu? Bulunamadı. ÖSYM’nin o dönemdeki personelinin tümü şaibeli kılındı ve YÖK’e gönderildi ve yeni başkana istediği kişileri alma imkanı tanındı" diye konuştu.

Yeni dönemde yapılan her sınavın ayrı bir skandal olduğunu öne süren Serter, "Ünal Yarımağan, ’sorular verildi, satıldı’ diye görevden ayrılırken hiç bir şey söylemedi ancak bir kaç ay sonra ’korkudan konuşamadım’ dedi. Acaba onu korkutan neydi? Eğitim bilimleri sınavı sorularının satılmasının arkasında kim vardı? Bunlar aydınlığa kavuşmamıştır, burada karanlık bir sis perdesi vardır. O zaman eğitim sorularını gören ve bilen kişi, yurtdışına gönderildi, savcılık sorgusundan muaf tutuldu, ancak geri dönüp tekrar aynı pozisyonuna getirildi" iddiasında bulundu.

Serter, ÖSYM’nin şu anda çalışan bütün personelinin telefon konuşmalarının dinletildiğini öne sürerek, "Telefonla konuştuğumuz uzmanların hepsi ertesi gün sorguya çekildi. Artık ÖSYM Başkanını, Başbakana, bakana havale etmiyoruz, Allah’a ve vicdanına havale ediyoruz hala o koltuktu oturduğu için" dedi.

YÖK’ün sadece iktidara şirin görünmek için uğraştığını savunan Serter, şöyle konuştu: "Katsayı meselesi siyaseten irdelenen bir konu olmuştur. İktidarda olan parti belli bir meslek lisesi grubunu yüksek bir yere taşıyarak geleceğin gücünü ve arka bahçesini oluşturmak için katsayı olayından yararlanmak istemiştir. Oysa katsayı meselesi, başka bir şeydir. Katsayı uygulamasıyla siz, genel liselere devam eden ve toplam lise öğrencilerinin yüzde 60’ını oluşturan, zavallı, kaderine terk edilmiş öğrencilerin karşısına koskoca meslek lisesi grubunu çıkarıyorsunuz. Koskoca meslek lisesi grubunu çıkararak elinde zaten altın bileziği olanları, sırf imam hatip uğruna ödüllendiriyorsunuz, o çocukları da görmezden geliyorsunuz." AK Parti’li milletvekilleri, Serter’in bu sözlerine tepki gösterdi.