Siyaset ‘Mehmetçik PKK’ya göz açtırmıyor’

‘Mehmetçik PKK’ya göz açtırmıyor’

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakurk’ta başlatılan Pençe Operasyonu için, “Terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan kahraman Mehmetçiklerimize sınır ötesindeki bu zorlu operasyonda başarılar diliyorum. Dualarımız sizlerle” dedi

‘Mehmetçik PKK’ya göz açtırmıyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik “Pençe Operasyon Planı”nda görev alan Mehmetçiklere başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik yürütülen “Pençe Operasyon Planı” dolayısıyla, Twitter hesabından açıklama yaptı. Erdoğan, “Terör örgütü PKK’ya göz açtırmayan kahraman Mehmetçiklerimize sınır ötesindeki bu zorlu operasyonda başarılar diliyorum. Dualarımız sizlerle. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Ödün vermeyeceğiz’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Anadolu Aslanları Derneği’nin iftar programında yaptığı konuşmada, Pençe Operasyonu’na değindi. Oktay, terörle mücadelenin süreceğini belirterek, “Türkiye’yi hedef almaya cüret eden terör örgütleri ve destekçilerini, ülkemizin her köşesinden de sınırlarımızdan da temizlemeye devam edecek, istikrarımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Bu vesileyle, Pençe Operasyonu kapsamında Irak’ın kuzeyinde terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun, rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Bölgesel huzur ve barış için bu mübarek günlerde sınır ötesinde görev alan, yüreği vatan millet sevgisiyle çarpan evlatlarımızı dualarımızda hatırlayalım” ifadelerini kullandı.