Siyaset Menbiç’i diplomasiyle hallettik

Menbiç’i diplomasiyle hallettik

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bölücü terör örgütünün Menbiç’teki unsurlarının bulundukları yerleri terk ettiğini belirten Erdoğan, “Askerlerimiz Menbiç şehrinin etrafında devriye gezmeye başladı. Aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz. İş bilenin, kılıç kuşananın” dedi.

Menbiç’i diplomasiyle hallettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, “Bölücü terör örgütünün Menbiç sınırımızdaki unsurları bulundukları yerleri terk ettiler. Askerlerimiz Menbiç’in etrafında devriye gezmeye başladı. Aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz. Menbiç’in teröristlerden temizlenmesiyle bu bölgeden gelen Suriyelilerin geri dönüşlerinin de başlayacak. Menbiç’i boşaltıyoruz. Bay Kemal, Bay Muharrem ne diyorlar? ‘Irak’a giremeyecekler göreceksiniz’ diyor. ‘Onlardan izin aldılar mı’ diyor. Ne oldu Bay Muharrem, girdik mi? Kandil’i vurduk mu? Bay Muharrem kimden izin aldık? Biz izni halkımızdan alırız, halkımızdan. Sen daha bizi tanıyamadın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Samsun ve Ordu’daki mitinglerde terörle mücadelede gelinen aşamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın mesajları özetle şöyle:

MENBİÇ’TE DEVRİYE BAŞLADI: Menbiç’ten terör örgütleri çıkacak dedik, çıkmaya başladı mı? Devriye gezme dedik o da başladı. Niye? İş bilenin kılıç kuşananın. Böyle gidiyor bu iş... Bölücü terör örgütünün Menbiç sınırımızdaki unsurları bulundukları yerleri terk ettiler. Askerlerimiz Menbiç şehrinin etrafında devriye gezmeye başladı. Aşama aşama bölgeyi teröristlerden tamamen temizleyeceğiz... Menbiç’i boşaltıyoruz. Şimdi PYD/YPG orayı terk ediyorlar ve bunu biz diplomasi yoluyla yaptık.

BEKA DAVASI: Kandil’e ilk operasyonda 20 uçakla 10 önemli noktayı vurduk, ikinci operasyonda da lider kadrolarını vurduk. Durmak yok yola devam. 24 Haziran sonrası Afrin’i geri almaktan bahseden alçaklara o günleri asla göstermeyeceğiz. Öyle bir mücadele veriyoruz ki asil milletime sesleniyorum. CHP, Saadet’e gönül verenlere, HDP’ye de sözde İYİ Parti’ye gönül verenlere de sesleniyorum; gelin dikkatli olalım. Beka davasında bir mücadele sürdürüyoruz. Mücadelemizde sizin lider kadrolarının bir derdi yok ama bizim var. Er veya geç bu mücadeleyi biz kazanacağız.

Haberin Devamı

YENİ TÜRKİYE’NİN KURULUŞU: Biz birileri gibi Samsun’u sadece seçim zamanlarında hatırlayanlardan değiliz. Dört yıl içerisinde beş kez Samsun’a geldim, dertleştim. Şimdi önümüzde çok daha tarihi, kritik bir seçim var. Samsun’da bir asır öncesinde olduğu gibi yeni Türkiye’nin kuruluşuna öncelik yapmasını bekliyoruz.

KAPISINDA NÖBET TUTMADIK: Biz sahnede şov yapmanın değil icraat yapmanın, hizmet üretmenin şehirlere eserler kazandırma peşinde koştuk. Siyasetimize yalanı iftirayı asla bulaştırmadık. 3-5 oy uğruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına yoldaşlık, yarenlik, arkadaşlık yapmadık. İcazeti Edirne’deki provokatörün kapısında nöbet tutmakta değil millete hizmetkar olmakta aradık. Senin ne işin var Edirne’de? Bu adam ‘dökülün sokağa’ deyip de benim Kürt kardeşlerimi sokağa dökerek 53 vatandaşımızın ölümüne neden olan kişi değil mi? Ne işi var senin orada? Bu parti başka bir aday mı bulamadı fakir fukara mıydı? Senin genel başkanın niye aday olmadı?

Haberin Devamı

BAŞLAMADAN BİTTİN: ‘O artık yorgun’ diyor utanmadan, sıkılmadan. Bay Muharrem ben antrenmanlıyım, antrenmanlı. Hayatımın 16 yılı futbolla geçti, 16 yıl futbol oynadık. 40 yıl siyasette tecrübem var. İşte şu topluluğu gördüğümüz zaman aldığımız sinerji bizi yormaz. Sen başlamadan bittin. Niye; yalandan başka sermayen yok ki. Biz millet kıraathanelerinde çay, simit, kahve, kek bunlar verilecek diyoruz, sen yalan söylüyorsun. Yok bilmem tatar böreği de verilecekmiş, yok Arnavut ciğeri de verilecekmiş yahu ben bunu nerede söyledim? Niye yalan söylüyorsun? Yok çorba verilecekmiş, çorba zaten veriliyor. Bunları takip edecek anlayış sende yok. Beş gün kaldı, beş gün sonra benim milletim sizin defterinizi dürecek.

ÇALIŞANLARININ HAKKINI GASP ETMİŞ: Sahibi olduğu dershanede yanındaki çalışanların hakkını gasp ettiğini de tespit ettik. Diğer ilkesizlikleri saymıyorum. Sahne şovları ile baskıcı geçmişini kapatabileceğini sanıyor. ABD’den telefon gelmeden, Edirne’deki icazetini almadan tek kelime konuşamıyor. Genel başkanı gibi kulağına ne söylenirse araştırmadan inanıyor. Biz belki utanır vdiye yalanlarını ifşa etmeye, eski defterleri açmaya devam edeceğiz. Taktığı maskenin arkasındaki çirkinlikleri milletimize göstereceğiz. Şairlik yönü de varmış. Ben bunu şiir kitabından bazı yerlerinden okumayacağım. Gençler nelerin olduğunu iyi görecekler. Nedenli istikamet üzeri olduğunu görecekler.

Haberin Devamı

BERE TAKAN KAMERAN: Muharrem İnce’nin, başörtüsü bile değil, bere takan bir TRT kameramanı bir hanımefendi için Meclis’te soru önergesi verecek kadar tahammülsüz olduğunu biliyor musunuz? Şimdi başımıza özgürlükçü kesildiklerine, camiden çıkmadıklarına, herkese mavi boncuk taktıklarına bakmayın.

‘Süre bitince OHAL kalkacak’

‘Ben gelmeden yaptım’ diyor, ne yaptın 3600 katsayıyı o söylemiş, OHAL’i 48 saatte de kaldıracakmış. Biz iktidar olduk, sen olmamışı konuşuyorsun. Biz geldik 1 ayda OHAL’İ kaldırdık. Şimdi ise yeni dönemde terörle mücadele gereği olarak OHAL’i süre bittiğinde kaldıracağız bu demek değil ki bundan sonra gelmeyebilir. Teröre yönelik en ufak bir şey olursa yine getirebiliriz. Bunların ağzından terörle mücadele konusunda bir şey duydunuz mu? Böyle bir dertleri var mı? Ne diyeyim adam gidiyor işin başını ziyaret ediyor zaten.

Haberin Devamı

Menbiç’i diplomasiyle hallettik

KAFEYE ZİYARET

Erdoğan, mitingden ayrılırken yeni evlenen bir genç çifti de tebrik etti. Erdoğan, daha sonra miting alanının yanında bulunan bir kafeyi ziyaret ederek gençlerle kısa süre sohbet etti, simit yedi ve çay içti.

‘Yenikapı resmi rakam 1.3 milyon’

İstanbul’u izlediniz mi, muhteşemdi. Acayip bir sağanak vardı, ‘herhalde gelmeyecekler’ dedik. Bu dava var ya bu dava bambaşka bir dava. Gönül davası be! Sağanağa rağmen kar, boran, fırtına dinlemediler. Bu davaya gönül veren tüm kardeşlerim resmi rakamı açıklıyorum 1 milyon 300 bin kişi Yenikapı’yı doldurmuş.