Siyaset Merkel'den Atatürk ve afiş sorusu

Merkel'den Atatürk ve afiş sorusu

18.10.2015 - 15:00 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmesinde ilginç diyaloglar...

Merkelden Atatürk ve afiş sorusu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nin kapısında karşıladı. Arabadan inen Merkel, Başbakana ilk olarak yol boyunca gördüğü ve üzerinde Davutoğlu’nun fotoğrafı bulunan " İlk günkü aşkla" yazılı afişi sordu. Davutoğlu Merkel’e ilk günkü aşkla"nın ne anlama geldiğini anlattı.
ATATÜRK SORUSU
Görüşme için içeri girildiğinde Alman Başbakanı Merkel, Başbakan Davutoğlu’na "Atatürk’ün hayatının son dönemini geçirdiği ve yaşamını yitirdiği Dolmabahçe Sarayı burası mı" diye sordu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk’ün yaşamını yitirdiği saray kısmının yan bina olduğunu, içinde bulundukları kısmın o dönem hizmetliler tarafından kullanıldığını anlattı. Davutoğu, halkın hizmetinde olduklarını göstermek için burayı özellikle başbakanlık ofisi olarak seçtiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen Davutoğlu-Merkel görüşmesi, yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Davutoğlu ve Merkel, ofisin bahçesinde ve sahil bölümünde gezinti yaptı. Başbakan Davutoğlu, Alman mevkidaşına İstanbul ve tarihi yarımadayı anlattı.

Bu sırada Boğazdan geçen Şehir Hatları vapurları, Davutoğlu ve Merkel'i siren çalarak selamladı. Davutoğlu ve Merkel, ikili görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine geçti. Çalışma yemeğine, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Durmuş Ali Sarıkaya, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Salim Esenli, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Mehmet Samsar da katıldı.