Siyaset ‘Meydanı alçaklara  bırakacak kadar  alçalmadık’

‘Meydanı alçaklara  bırakacak kadar  alçalmadık’

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan teröristlerin çok daha ağır bedeller ödeyeceğini belirterek, “Biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola kefenlerimizi giyerek çıktık” dedi

‘Meydanı alçaklara  bırakacak kadar  alçalmadık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken, kefenlerimizi giyerek çıktık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısında yaralananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret etti. Erdoğan’a Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Haseki’deki yaralıların durumunu genel olarak iyi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Burada üzerinde duracağımız en önemli konu, terör belasıyla mücadelede bir defa milletimin, halkımın, sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden hiç şüphesi olmasın. Eğer bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola çıkarken, kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şehadet makamına ermeyi, şereflerin en yücesi olarak kabul etmiş bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız. Onun için de bundan çekinmek diye bir şey söz konusu değil. Bu vatan, bir defa bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların bu vatanda en ufak bir hissesi, payı söz konusu değildir. Çünkü bunların, bu vatana yönelik bir vatansever aşkları falan yok, milliyetperverlik diye bir aşkları yok.”

‘Daha ağır bedel’

Milli bir görevi yerine getiren polislerin, alçakça ve kalleşçe bir saldırıya uğradıklarını belirten Erdoğan, “Ama şunu bilmeleri lazım ki bunlar yanında kalmayacak, bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler. Bunu bir defa bilmeleri lazım” diye konuştu. Erdoğan hastaneden ayrıldığı vatandaşları selamladı. Bir grup vatandaş da “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde slogan attı.

Haberin Devamı

PKK’nın marifeti

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Yıldırım, çıkışta yaptığı açıklamada, “Özellikle ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik, terörle mücadele kapsamında yaptığımız çalışmaların netice verdiği bugünlerde bu saldırı elbette bir anlam taşıyor. Artık çaresizlik içerisindeki terör örgütleri, ses getirmek için bütün alçaklıklarını ortaya koyuyorlar. Ne yaparsa yapsınlar bu millet, aziz Türk milleti büyük bir millettir. 15 Temmuz’da nasıl alçak FETÖ örgütüne dersini verdiyse bundan böyle de PKK’sı, PYD’si, YPG’si, FETÖ’sü, DHKP-C’si, ne kadar örgüt varsa bunların kökünü kazıyacak irade de vardır güç de vardır” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, “Büyük bir ihtimalle, hemen hemen bölücü PKK terör örgütünün marifeti olduğuna hiçbir tereddüdümüz yok. Hangi örgütten gelirse gelsin, insanın canına, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe kasteden bütün örgütler bizim için aynı derecede alçaktır, mücadele edilecek güruhlardır” diye konuştu.

‘Cenazelere katılın’

Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyelerine, hayatını kaybedenlerin cenaze törenlerine katılmaları yönünde talimat verdi. Bu nedenle bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısının saatinin 18.00’e alındığı bildirildi.

Tesadüfi görülmemeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, insan kanından beslenen, en küçük acıma duygusuna, vicdan kırıntısına sahip olmayan şerefsiz terör cellatlarının İstanbul’u kana buladıklarını belirtti.

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti: Türkiye’nin çözülmesini, bölünmesini, dağılmasını planlayan iç ve dış odaklar mahv ve imha edileceklerdir... Ülkemizin sosyal ve siyasal uzlaşma kulvarına girmeye başladığı şu günlerde karanlık ellerin, kaos ve kriz tetikçilerinin anında devreye girmesi tesadüfi görülmemelidir. Ancak Türk milleti meşum ve melun oyunları bozmaya muktedirdir. Türkiye Cumhuriyeti her türlü iğrenç ve namert operasyonu göğüsleyip ezecek güç ve kudrettedir. PKK, FETÖ, IŞİD, PYD-YPG ve DHKP-C milli vakar ve namus karşısında yerle yeksan olacaktır. Bunun başka bir alternatif ve yolu kalmamıştır... Türkiye terörizme karşı teyakkuzda olduğundan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi sorumlu, ahlaklı, ilkeli ve milli duruşunu sonuna kadar koruyarak devletinin ve milletinin yanında fedakarca mücadele edecektir.”

Haberin Devamı

Her türlü desteğe hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar, ülkemizin, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmek zorundadır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, bir kez daha vurguluyorum” ifadesini kullandı. Saldırılarda şehit düşen polislerin ve sivil vatandaşların yasını tuttuğunu, saldırıyı yapanları ve saldırının arkasındaki karanlık güçleri ise lanetlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Nereden gelirse gelsin, tüm terör saldırılarının faillerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin; vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezileceğine duyduğum inanç sonsuzdur” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’u telefonla arayarak saldırı hakkında bilgi alan ve başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, partisinin MYK’sını da bugün saat 12.00’de saldırı gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı.

Zirve güvenlik için toplandı

Saldırının ardından dün Beşiktaş’taki Mabeyn Köşkü’nde güvenlik zirvesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Veysi Kaynak ve Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti de ertelendi.