Siyaset MHP, Avrupa’ya ‘Evet’i anlatacak

MHP, Avrupa’ya ‘Evet’i anlatacak

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Merkezi, Avrupa’daki Türk derneklerinden gelen 450 temsilciyle referandum toplantısı gerçekleştirecek ve “neden evet” denileceği konusunda brifing verecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşkilat genelgesinde referandum sürecinde “evet” diyen partilerle, “ortak çalışma” yapılabileceği açıklaması kulisleri hareketlendirdi.

MHP, Avrupa’ya ‘Evet’i anlatacak

Aynı gün toplantı

Genel Merkez, bugün Avrupa Türk derneklerinden gelen 450 temsilciyi ağırlayacak. Genel merkezde yapılacak toplantıda referandum sürecinde “neden evet” denileceği konusunda bilgilendirme yapılacak. Avrupadaki Türk vatandaşlarına yönelik olarak ortak üslup birliği oluşması sağlanacak. MHP’nin düzenleyeceği bu toplantının, bugün MHP’li muhaliflerin ağırlıklı olduğu milliyetçi cephenin de gerçekleştireceği “hayır” kampanyasına denk gelmesi ilginç bir tesadüf oluşturdu.
“Türk Milliyetçileri ‘Hayır’ diyor Platformu” adı altında oluşturulan hareket, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde ortak bir bildiri ile kampanyalarını başlatacak. Toplantıya; Meral Akşener, Sinan Ogan, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, eski ve yeni milletvekilleri ile eski ocak başkanlarının da katılacağı bildirildi.

‘Hayır’cı iki ilçe teşkilatı kapatıldı

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, daha önce anayasa referandumunda “hayır” oyu vereceğini açıklayan Denizli Buldan ve Serinhisar ilçe teşkilatlarının feshedildiğini açıkladı. Her iki ilçe teşkilatlarının başkanları Mehmut Tuğrul ve Mehmet Averi de, “partiden kesin ihraç” istemi ile disipline sevk edildi.