Siyaset MHP’li Yönter Milliyet’e konuştu: İstanbul’da rüzgarı arkamıza aldık

MHP’li Yönter Milliyet’e konuştu: İstanbul’da rüzgarı arkamıza aldık

05.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Rüzgarı arkamıza aldık. İstanbul’u kazanacağız. Binali Yıldırım Bey’in İstanbul şehremini olması için ev ev, kapı kapı dolaşıyoruz, sıkmadık el bırakmamak için İstanbul’un her yerinde en ücra köşelerindeyiz” dedi.

MHP’li Yönter Milliyet’e konuştu: İstanbul’da rüzgarı arkamıza aldık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İstanbul seçim kampanyasını teslim ettiği isimlerden biri olan Yönter, üç bölgeye ayırdıkları İstanbul’da var güçleriyle alan taraması yaptıklarını belirterek, “Birçok iftara katıldık, sahurlarda vatandaşlarımızla buluştuk, dernekleri ziyaret ettik. Ev ev, kapı kapı dolaşarak insanlarımızın gönlünü aldık. Cumhur İttifakı muazzam yükseliş halinde. Seçimin yenilenmesiyle İstanbul’un ufkunun açılacağını, geleceğini güvenceye alacağına yürekten inanıyoruz. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, İstanbul’un her yerindeyiz. Tam saha pres anlayışıyla Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Koordinatörümüz Sayın Edip Semih Yalçın Bey’in öncülüğünde herkes bölgesinde faal ve yoğun şekilde yol alıyor. Çalışmalarımız Sayın Bahçeli tarafından sık sık denetleniyor. Semih Bey ve bizden bilgi alıyor, eksik gördüğü noktalar konusunda talimatlandırmalar yapıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Karanlık çevreler’

MHP milletvekilleri, MYK, MDK ve il başkanlarıyla topyekûn bir seferberlik yapıldığını belirten Yönter, “İstanbul’da, gayretli, samimi, davamızın ruhuna uygun şekilde MHP olarak üzerimize aldığımız tarihsel sorumluluğu yerine getirmekteyiz. Genel Başkanımız mitil attı, karargâh kurdu. MHP, 16 milyon İstanbulluya 23 Haziran’a kadar ulaşacaktır. Gecemizi gündüzümüze katmaktayız. MHP’yi yok farz edenler, ‘nerede’ diyenler art niyetlidir. 23 Haziran’da Cumhur İttifakı’nın başarısını gölgelemeye çalışan kösteklemeye çalışan karanlık çevrelerdir. Biz, onları ciddiye ve kaale almıyoruz. Biz, belirlediğimiz yolda ilerliyor önümüze bakıyoruz. 23 Haziran’a Binali Yıldırım Bey’in İstanbul şehremini olması için mücadele ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Anketlere bakmıyoruz’

Yönter, Yıldırım’ın, CHP’nin adayının önüne geçtiği ve rüzgarın ters döndüğünü ilişkin değerlendirmelerin anımsatılması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Cumhur İttifakı rüzgarı arkasına aldı. Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez. Biz nereye gideceğimizi biliyoruz. Bu hedefe ulaşmak içinde stratejik yöntemlerimizi, planlarımızı hayata geçiriyoruz. İstanbullu kardeşlerimizi beklentilerini biliyor ve karşılamak için gayret gösteriyoruz. İstanbul’da Cumhur İttifakı ve Binali Bey konuşuluyor. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın Türkiye için mücadelesi konuşuluyor. Anketlere değil, İstanbullu kardeşlerimiz ne söyleyecek ona bakıyoruz. 566 yıllık felsefe ne söylüyor, İstanbul nereye ulaşmayı istiyor ona bakıyoruz. Dedikoduyla geçirecek vaktimiz yok. İstanbullu vatandaşlara güveniyoruz. MHP İstanbul’un her yerinde her köşesinde var.”