Siyaset MHP lideri Devlet Bahçeli: YSK’nın verdiği karara saygılı olunmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli: YSK’nın verdiği karara saygılı olunmalı

07.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK’nın İstanbul kararının ardından MHP Başkanlık Divanı’nı toplayarak değerlendirmelerde bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli: YSK’nın verdiği karara saygılı olunmalı

Edinilen bilgilere göre Bahçeli toplantıda, MHP’nin seçimlerin yenilenmesinden yana açık ve net tavrının karşılık bulduğunu ve YSK’nın verdiği tarihi kararın memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Adaletin yerini bulduğunu kaydeden Bahçeli, sona eren belirsizlikle Türkiye’nin önünün açıldığını vurguladı. Bahçeli, MHP’nin bugüne kadar sergilediği gibi YSK’nın kararına saygılı olacağını ve her kesimin de benzer bir tavır içinde olması gerektiğini kaydetti. İstanbul seçimlerine yönelik şaibe ve usulsüzlükler ve FETÖ’nün parmağı olduğu iddialarını gündeme getirdiklerini anımsatan Bahçeli, YSK’nın verdiği kararla ne kadar haklı olduklarının gözler önüne serildiğini ifade etti. Bahçeli, “Artık karar İstanbul halkının” dedi.

Haberin Devamı

Seçim sürecinde Cumhur İttifakı ortağı ile birlikte hareket edileceğine dikkat çeken Bahçeli, MHP teşkilatlarının çalmadık kapı bırakmaması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, Türkiye’yi 2023’e taşıyacak olan Cumhur İttifakı’nın İstanbul belediye başkanlığını kazanacağını dile getirdi.

Öte yandan MHP Grubu yarın saat 11.00’de toplanacak. Bahçeli’nin grup toplantısında YSK’nın Maltepe kararını da açıklamasının ardından kapsamlı bir değerlendirme yapacağı öğrenildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin yenilenen İstanbul seçimleri kapsamında, ilk etapta 15 il başkanını Perşembe günü saat 16.00’da toplantıya çağırdığını bildirdi.

5 MADDELİK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, YSK’nın kararına ilişkin 5 maddelik açıklama yaptı. Kalaycı, şunları ifade etti:

Haberin Devamı

- MHP; YSK’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararını saygı ile karşılamaktadır. Ülkemizin yararına olduğunu düşündüğümüz bu kararın ter türlü tartışmaya son vermesi memnuniyet vericidir.

- YSK’nın seçimi yenileme kararı gereğince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının mazbatası geri alınacağından, mazbata tartışması da ortadan kalkacaktır.

- Seçimin yenilenmesi kararı ve mazbatanın geri alınması ile birlikte, belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak seçimin sonuçlanmasına kadar ilgili mevzuat uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının belirlenmesi gerekecektir.

- YSK kararına, toplumun her kesiminin saygılı olması demokrasi ve hukukun üstünlüğünün bir gereğidir. Bu karar karşında, hiç kimsenin Türkiye’yi kaosa, kargaşaya, krize sürüklemeye kalkmaması, bu yöndeki girişimlerin güvenlik güçlerince engellenmesi gerekmektedir.

- MHP; yenilenme kararı verilen seçimde Cumhur İttifakı’nın başarısı için tüm teşkilat birimleri ile her türlü gayretin içerisinde olacaktır.