Siyaset MHP: MHP, AKP’nin tek alternatifidir

MHP: MHP, AKP’nin tek alternatifidir

22.03.2009 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

MHP: MHP, AKP’nin tek alternatifidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti iktidarında kişi başına gelirin 10 bin dolara çıktığının bildirilmesine rağmen çiftçinin, esnafın gelirinin artmadığını belirterek, “Bu iktidar döneminde yandaşlar ve hanedanlar zenginleşti, vatandaş ise fukaralaştı” dedi. Bahçeli, MHP’nin Adana mitingindeki konuşmasında, çiftçinin ve esnafın zor durumda olduğunu, halkın kredi kartı borcuyla boğulduğunu ve evlere hacizlerin geldiğini söyledi.
Türkiye’nin durumu gittikçe perişanlaşırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz 6 yılda milli geliri 520 milyar dolar artırdık” dediğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:
“Sayın Başbakan eğer bu dediğin doğruysa kişi başına gelir ortalama 10 bin dolara çıktı diye iddian varsa, o zaman soruyorum. Çiftçi ve esnaf kardeşimin geliri ne kadar arttı? Emekli, dul ve yetimler düne göre daha mı iyi? Öyleyse bu para nereye gitti Sayın Başbakan? Gel bu millete bunu anlat. Bu iktidar döneminde yandaşlar ve hanedanlar zenginleşti, vatandaş ise fukaralaştı. Şimdi Sayın Başbakanı mahalli idareler seçimlerinde önemli bir oy kaybedeceği endişesi taşımaktadır ve o sebepten dolayı da hırçınlaşmaktadır, hakaretlerle dolu ve argo ifadelerle siyaseti ve ülkeyi çok büyük bir kültür ve siyaset yozlaşmasına doğru sürüklemektedir.”
Seçimlerde vatandaşın AK Parti’ye ders vermesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:
“Bunu AKP’ye oy vermiş vatandaşlarımızın da düşünmesi lazım. Sayın Başbakanın haline, hırçınlığına, ruh haline baktığınız vakit geçmişteki Erdoğan olmadığını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bugünkü AKP’ye kendine çek düzen vermesi için, ayağını yere basması için, üslubunu düzeltmesi için, nerede yanlış yaptığını gözden geçirmesi için bir ders vermek lazımdır. ’AKP giderse kim gelir’i de düşünmek lazım. İşte onun için AKP’ye ders verirken Milliyetçi Hareket’e yol vermek lazımdır. MHP AKP’nin tek alternatifidir ve MHP’nin alternatif olması AKP’yi rahatsız ediyor. MHP’nin damarının bulunduğu her yerde, her türlü baskıyı ortaya koymak suretiyle MHP’nin oy kaybetmesi için gayret gösteriyor. Sayın Başbakan ne yaparsan yap. Artık Milliyetçi Hareket, ufka doğru koşmaya başlamıştır.”
Bahçeli, 20 yıldan bu yana Adana’ya hizmet sunan Aytaç Durak’ın bir tercihte bulunup, MHP’yi şereflendirdiğini belirterek, “Şimdi Adana’da hizmette durak tanımamak için, Adana’da hizmette durmayı temin etmemek için bir tek yol kalıyor. Kendilerinin sloganıyla söylüyorum, Adana yola devam, ama Aytaç Durak ile yola devam” dedi.

AYTAÇ DURAK
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak ise konuşmasında AK Parti’nin Adana’da yaptığı mitingi hatırlatarak, mitinge katılan bazı kişilerin “bindirme kıtalar gibi getirilmiş, devşirme bir kalabalık” olduğunu, ancak o kişilerin de kendine oy vereceğini iddia etti. AK Parti mitinginde Uğur Mumcu Meydanı’nda bulunan TCDD binasının üzerinden basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmediğini ileri süren Durak, şunları söyledi:
“O binada şu anda iktidarın piyonu olmuş bir televizyonun kameramanın konuşlandığını biliyorum. 15 gün evvel AK Parti’nin mitinginde oradan çekim yapmak isteyen basın mensuplarının çıkması polis gücüyle engellendi. Şimdi neden engellenmiyor. Çünkü bu kalabalığın arka tarafındaki seyrek yerleri çekecek, ’Bu meydanda kalabalık yoktu’ diyecek. Bu meydanın tamamı dolu ama o orada tenha yerleri çekiyor.”
Durak, “rakiplerinin seçimi kaybedeceklerini anladıklarını” savunarak, bu nedenle karalama kampanyaları başlattıklarını ileri sürdü.

NOTLAR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin miting yapacağı alan, Adana ve çevre illerden gelen partililerce doldu. Bahçeli alana gelmeden önce MHP’nin Adana ve ilçelerindeki belediye başkan adayları partililere tanıtıldı. Güvenlik güçlerinin çok sayıda personelle görev aldığı miting sırasında, polis helikopteri de havadan denetimlerde bulundu. Bu arada miting sırasında kalabalık nedeniyle fenalaşan bazı vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.