Siyaset MHP: Suriye'ye müdahale Irak'ın güncellenmesi olur

MHP: Suriye'ye müdahale Irak'ın güncellenmesi olur

28.08.2013 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

MHP: Suriyeye müdahale Irakın güncellenmesi olur

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Türkiye’nin Suriye ve Mısır’a yönelik uluslararası bir müdahaleye taraf olmaması gerektiğini belirterek, "Öyle bir müdahale 10 yıl önceki Irak’ın bugün güncellenmiş hali olur" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye gündemine ilişkin konularla ilgili Atatürk Parkı içerisinde yer alan bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Mehmet Günal, 24’üncü dönem TBMM faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi ve bir süre sonra başlayacak yeni yasama yılına ilişkin temennilerde bulundu.

Türkiye’nin gündeminde olan ve bir an önce çıkarılması gereken temel kanunlar dururken sanal gündemlerle uğraşıldığını belirten Mehmet Günal, "Şu anda da önümüzde Türkiye’nin birçok sorunu dururken sadece Mısır’la yatıp Suriye ile kalkar duruma geldik. Ekonomideki doların 2 liranın üstüne çıkması maalesef hükümetin gündeminde yok. Bu sanal gündemlerden kurtulup ülkenin gerçek sorunlarına dönüp yapısal önlemler alacağımız bir sürece gireriz diye düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

ASKERİN, POLİSİN ELİ KOLU BAĞLI

Türkiye’nin 5 yılını ilgilendiren Kalkınma Planı’nın kamuoyu ile paylaşılmadan karara bağlandığı eleştirisinde bulunan Mehmet Günal, yeni Büyükşehir Kanunu’nun yaratacağı sorunları çok defa anlatmalarına rağmen dikkate alınmadığını dile getirdi.

Terör örgütü PKK’ya yurt dışından sağlanan finansman hakkında çıkarılan Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’un da çıktığını kaydeden Mehmet Günal, "Bu kanun çıktı. Terör örgütü cirit atıyor. Adamlar elini kolunu sallayarak gidiyor. Askerin, polisin eli kolu bağlı. Onun dışında askeriye fiili durum olmayınca müdahale etmiyor. Biz onları tartışırken adında Türk olan ve yabancılara kıyak olan Petrol Kanunu da geçti. Maalesef birçok kanun geçmiş oldu" diye konuştu.

ORTAK KARAR OLMADAN MÜDAHALE EDİLMEMELİ

Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylar ve son günlerde konuşulan müdahale konusu ile ilgili de açıklamalar yapan Mehmet Günal, şöyle konuştu:

"Irak’ı hatırlamıyor musunuz? Herkes burada arama tarama yapıyordu. Sonra ’Vallahi yokmuş, kusura bakmayın ama saldırmış bulunduk’ demediler mi? Şimdi o kadar bariz bir şey var mı? Amerikalı, İsrailliler ’kimyasal kullanıldı’ diyor. Provoke etmek amacıyla atılmadığı belli mi? Ortada böyle bir şey yokken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları var, Anayasa var, onun üzerinde uluslararası hukuk var, Birleşmiş Milletler’den (BM) ortak bir karar çıkmadan oraya müdahale edilmesi bırakın savaşı, doğru bir şey değil."

Haberin Devamı

Türkiye’nin müdahaleye taraf almaması gerektiğini söyleyen Mehmet Günal, böyle bir karar verilecekse de yeni tezkere gerektiğini söyledi. Günal, "Öyle bir müdahale 10 yıl önceki Irak’ın bugün güncellenmiş hali olur. O da benim Yukarı İsrail Projesi dediğim, BOP’un bir parçası olan sözde ’Büyük Kürdistan’ idealinin bir aşamasının daha gerçekleştirilmesine vesile olan bir müdahale olur diye endişe ediyorum" dedi.