Siyaset MHP'de Bursa depremi: İl Teşkilatı istifa etti

MHP'de Bursa depremi: İl Teşkilatı istifa etti

20.05.2016 - 17:22 | Son Güncellenme:

MHP Bursa İl Başkanlığı görevinden alınan Yüksel Yılmaz ve yönetim kurulu, yaptıkları açıklamayla olağanüstü kongreye destek verdi. Toplantıya katılan 10 ilçe teşkilatı da topluca istifa ettiklerini açıkladı.

MHPde Bursa depremi: İl Teşkilatı istifa etti

MHP Genel Merkezi’nin 13 Mayıs cuma günü Bursa il yönetimini görevden almasına tepki gösteren İnegöl, Kestel, Yenişehir, Mudanya, Büyükorhan, Gürsu, Harmancık, Keles, İznik ve Orhaneli ilçe başkan ve yönetim kurulları istifa etti. Görevden alınan eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz, ülkücülüğe uygun davrandıklarını belirterek, partinin ve ülkenin geleceği için bir an önce kongreye gidilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

MHPde Bursa depremi: İl Teşkilatı istifa etti

İstifa eden 10 ilçe teşkilatının yönetimleriyle birlikte basın açıklaması yapan eski MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, olağanüstü kongreye destek vereceklerini söyledi."Hukuksuz fesih kararına hukuki itiraz kanallarının açık olduğunu ve feshin yargı tarafından iptal edilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu bildiğimiz halde bu yollara tevessül e tmeyeceğiz" diyen Yılmaz, "Bu tablo karşısında ülküdaşlarımızın önünde yalnızca 2 tablo kalmıştır. Ya tam anlamıyla teslimiyet ve siyaset sahnesinin dışına itilmek, ya da yeniden bir diriliş, değişim ve şahlanış hareketidir. Bu durumda biz ülkücüler diriliş ve şahlanmayı tercih ettik. Partimizde de olağanüstü bir kurultayla tekrar bir güven ibrası hasıl olmuştur. Ortaya çıkan değişim talebi tarafımızca meşru ve haklı bir taleptir. Bu değişim talebi sokakta karşılık bulmuştur. Bu talep umutsuz kalan Türk halkının umutlarını yeşertmiştir. Ülkücü camia üzerindeki karamsarlık havası dağılmıştır. Biz de bu talebi partimizin var olma veya yok olma talebi olarak görüyor ve destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İŞTE İSTİFA EDENLER

İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan, Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, Orhaneli İlçe Başkanı İsmail Asa, Keles İlçe Başkanı Ahmet Türkmen, Harmancık İlçe Başkanı Mehmet Aslan, Büyükorhan İlçe Başkanı Nusret Türkmen, Kestel İlçe Başkanı Mehmet Kaplan, İznik İlçe Başkanı Hilmi Dükkancı, Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş.