Siyaset MHP'den AK Partili Çelik'e sert tepki

MHP'den AK Partili Çelik'e sert tepki

08.03.2013 - 11:38 | Son Güncellenme:

.

MHPden AK Partili Çelike sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in MHP’ye yönelik eleştirilerine MHP’den sert tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, Çelik’i Başbakan Erdoğan’ın “muhalefete kin kusmaktan sorumlu yardımcısı” şeklinde nitelendirirken “Başbakan, kendisi muhalefete cevap yetiştirmekte zorlandığı zaman; pohpohçularını, yardakçılarını ve kuklalarını kullanmaktadır. Hüseyin Çelik’in acilen müşahede altına alınması gereklidir. Çelik’in, değil politika yapmak, sokağa bile çıkması, toplumun sağlık ve huzuru açısından sakıncalıdır” dedi.

Haberin Devamı

MHP’li Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelenin millî mutabakatla çözümlenmesi gereken bir mesele olduğuna dikkat çekerek, “Ancak AKP iktidarı, muhalefetin tasvip etmediği terörle müzakere sürecini ‘ben yaptım oldu’ inadıyla sürdürmektedir” dedi.

-"NEFRET SİYASETİNE HIZ VERDİLER"-

MHP’nin terör konusundaki tutumunu içine sindiremeyen iktidar partisinin ve hükümetin başının sürekli olarak “sertliği, saldırganlığı ve ölçüsüzlüğü” seçtiğine değinen Yalçın, “Hiçbir eleştiriye ve farklı fikre tahammülü kalmadığı anlaşılan Başbakan ve onun sözcüleri, muhalefete karşı kin, garez ve nefret siyasetine hız vermişlerdir” dedi.

Yalçın, “Başbakan, kendisi muhalefete cevap yetiştirmekte zorlandığı zaman; pohpohçularını, yardakçılarını ve kuklalarını kullanmaktadır” ifadelerini kullanırken, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“MHP kurmaylarının iktidara yönelttiği haklı eleştirileri hazmedemeyen Başbakan, ağzı en bozuk sözcüsünü devreye sokmuştur. Tayyip Erdoğan’ın muhalefete kin kusmaktan sorumlu yardımcısı Hüseyin Çelik, dün MHP hakkındaki hezeyan dolu açıklamalarına bir yenisini eklemiştir. Haddini bilmezliğiyle siyasette ün yapan Hüseyin Çelik’in bu son açıklamaları, haysiyet ve onur sınırlarını aşan bir karakterin dışa vurumudur. Hüseyin Çelik, sürekli olarak partimiz hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullanmakta, mesnetsiz iftiralarda bulunmaktadır. Bu gidişle Çelik’in burnu yalan söylemekten AKP genel merkezinin koridorlarına sığmayacaktır. AKP sözcüsünün MHP’yi ırkçılıkla suçlayan sözlerinden; Allah korkusu taşımayan, abdest ve taharetten nasibini almamış bir ağzın kokusu yayılmaktadır. Ölçüsüz bir düşmanlık ve husumet taşan kelimelerinde, ciddi bir davranış bozukluğu ve sağlıksız ruh hâli okunmaktadır. Rezilce ifadeler ve mesnetsiz iftiralarla partimizi hedef alan Hüseyin Çelik’in ağzından çıkanı kulağının duymaması bu yüzdendir. ”

-“ÇELİK TUZSUZ DELİ BEKİR GİBİ”-

Yalçın, AK Partili Çelik’in, kukla tiyatrosunun bitirim tiplemesi “Tuzsuz Deli Bekir gibi sürekli sağa sola hücum ettiğini, herkese posta koyduğunu belirtirken, “Yukarıdan ipini çeken ise AKP lideridir” dedi. Yalçın, “Siyasi tartışma üslubunu saldırganlığa tahvil eden bir zihniyetin son temsilcisi” şeklinde eleştirdiği Hüseyin Çelik’in acilen müşahede altına alınması gerektiğini savundu. “Çelik’in, değil politika yapmak, sokağa bile çıkması, toplumun sağlık ve huzuru açısından sakıncalıdır” diyen Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“MHP’nin savunduğu Türk milliyetçiliğinin, İslam’la şereflenmiş millet sevgisinden ibaret olduğunu AKP kurmayları bal gibi bilmektedir de, inkâr ve iftira işlerine gelmektedir. AKP; terörizm karşısındaki teslimiyetçiliğine ve İmralı sofrasında çıkar bölüşme çabalarına karşı çıkmamızı hazmedememiştir. Milletin hissiyatına tercüman olmamızı kabullenememiştir. Çünkü MHP, AKP’nin açılım projesinin ardındaki teslimiyetçi, işbirlikçi ve ayrılıkçı planları deşifre etmiştir. MHP; PKK ve İmralı kasabı ile sarmaş dolaş olan iktidarın tehlikeli icraatından milleti haberdar etmiştir. MHP; AKP’nin yüzündeki demokrat ve millet temsilcisi peçesini kaldırmış, Kandilci çehresini ortaya çıkarmıştır. Bunun içindir ki AKP kurmayları, partimizi kamu vicdanında mahkûm etmek isteyerek, intikam almak hesabındadır. İktidar partisi, bölücü terör örgütünü memnun edecek anlaşmaları hayata geçiremeyeceğini gördüğü için, çareyi sinsi planlarına geçit vermeyen MHP’yi karalamakta bulmuştur.”

Haberin Devamı

-“AK PARTİ İKTİDARI İLK SEÇİMLERDE ŞARAMPOLE YUVARLANACAK”-

MHP’nin savunduğu milliyetçiliğin; ortak kültür, inanç ve coğrafya anlayışına dayalı olduğunu vurgulayan Yalçın, “Yalan ve iftiralarla milliyetçilik duygusunu halkın yüreğinden çıkarmaya AKP’nin gücü yetmeyecektir. İktidar sözcülerinin içine düştüğü bu acınası durum, terörle mücadeleyi sulandırarak müzakere çukuruna akıtan AKP’nin çıkmaza girdiğinin resmidir. Temsilciliğine soyunduğu PKK’yı memnun etmek için milleti birbirine düşürmeyi, vatan topraklarını bölücü örgüte peşkeş çekmeyi göze alan bu iktidar, artık keçeyi suya atmıştır. Daha da kötüsü, direksiyon hâkimiyetini kaybetmiştir. AKP sözcülerinin son günlerde MHP hakkındaki açıklamalarında görülen aşırı huşunet, taşkınlık ve şiddet, iktidarın ilk seçimlerde şarampole yuvarlanacağının işaretidir” ifadesi kullandı.