Siyaset MHP'den TRT'ye Eurovision tepkisi

MHP'den TRT'ye Eurovision tepkisi

04.03.2010 - 17:28 | Son Güncellenme:

.

MHPden TRTye Eurovision tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Eurovision Şarkı Yarışması’na Türkiye’nin İngilizce şarkıyla katılmasının Türkçe ve Türk milletine saygısızlık olduğunu belirterek, "TRT’nin ve AKP’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü bu tavrı kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Şandır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TRT’nin Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye adına yarışacak Manga’nın seslendireceği İngilizce şarkısına tepki gösterdi. Eurovision şarkı yarışmasında seslendirilecek şarkı ile ilgili TRT’nin gösterdiği tavrı eleştiren Şandır, dün akşamdan bu yana vatandaşlardan çok sayıda telefon aldıklarını bildirdi. TRT’nin tavrına ve seçilen şarkıya vatandaşlardan da yoğun tepki geldiğini söyleyen Şandır, "TRT’in bu tavrını, AKP’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü tavrı kınıyoruz. Bunu Türk milletine ve Türkçe’ye karşı saygısızlık olarak görüyoruz. Biz şarkının kalitesini, seslendiren şarkıcı tercihine saygılıyız. Ancak TRT bir kamu kuruluşu. Bu programın finansmanı kamu tarafından yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de Türkçe konuşulduğunu, iktidarın bu konuda hassas davranması gerektiğini söyleyen Şandır, 2003’ten bu yana Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na Türkçe dışındaki dillerde söylenen şarkılarla katıldığını kaydetti. Şandır bir soru üzerine müziğin evrensel olduğunu ancak Türkçe’nin de evrensel noktaya çıkarılmasının herkesin ve iktidarın görevi olduğunu ifade ederek Türkiye’nin Eurovision’a Türkçe şarkıyla katılmasının daha şık olacağını kaydetti.

Şandır, bir başka soru üzerine de "TRT Genel Müdürü birinci ya da sonuncu olmak önemli değil dedi. Önemli olan kaliteli müzik yapmak, mesajları kendi dilimizde vermek" diye konuştu.