Siyaset MHP'li Vural'dan tepki: Aynaya bak Mübarek Başbakan

MHP'li Vural'dan tepki: Aynaya bak Mübarek Başbakan

02.02.2011 - 16:25 | Son Güncellenme:

.

MHPli Vuraldan tepki: Aynaya bak Mübarek Başbakan

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan Erdoğan’ın dün partisinin Meclis grup toplantısında Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e yaptığı ‘halkın sesine kulak ver’ çağrısına tepki göstererek "Ortadoğu’da başbakanın özlem duyduğu Başkanlık sistemi yıkılıyorsa ders alması gereken Başbakan’dır. Aynaya bak Mübarek Başbakan" diye konuştu. Vural AKP ile CHP arasında yaşanan ‘toplu açılış’ polemiğine "Tv’lerdeki programların açılışını da başbakan yapsın" sözleriyle katıldı.Vural muhalefeti ve yargıyı eleştiren Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın eleştirilerine "Gelsin AKP’den aday olsun, muhalefete dil uzatmasın" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Vural Meclis’te, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın dün partisinin Meclis grup toplantısında, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e yaptığı ‘Halkın sesine kulak ver’ çağrısını hatırlatan Vural, bölge ülkelerindeki gelişmeleri, "Kukla demokrasilerle Ortadoğu yeniden dizayn ediliyor" şeklinde değerlendirdi.

"AYNAYA BAK MÜBAREK BAŞBAKAN"

Lübnan’da Hariri’nin yanında olan Başbakan’ın Tunus ve Mısır’daki gelişmelere ancak ABD Başkanı Obama’nın telefonundan sonra sesini çıkardığını belirten Vural "Başbakan Mısır üzerinden demokrasi çağrıları yapıyor ama dön de ülkede bak. Başbakan yeni rol gayretkeşliğine soyundu" dedi. Başbakan Erdoğan’ın Ortadoğu’da krallardan üstün hizmet ödülleri aldığını ifade eden Vural, "Başbakan için kral öldü yaşasın kral. Ödüller alırken kimden aldığını bilmiyor muydu? O zaman Mısırlı, Tunuslu yok muydu? Ortadoğu’da Başbakan’ın özlem duyduğu başkanlık sistemi yıkılıyorsa bundan ders alması gereken Başbakan’dır. Türkiye giderek Ortadoğu sultanlarının yönettiği ülkelerle uyumlu hale getirilmek isteniyor. Meclis’e uymayan Recep Tayyip Erdoğan Meclisi kendine uydurmak istiyor, millete uymak yerine milleti kendine uydurmak istiyor. Benim tarafımda olmayan bertaraf olur diyen Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık asma kesme yeri diyen Recep Tayyip Erdoğan, siyaset terziliği yapan başterzi Recep Tayyip Erdoğan. Hüsnü Mübarek’e halka kulak ver diyor. Halka kulak vermesi gereken kendisi. Başbakan’a sesleniyorum; aynada kimi görüyorsun, aynaya bak, Mübarek’e akıl verirken aynada kimi görüyorsun Mübarek Başbakan" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MÜBAREK ÜZERİNDEN DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLDİ"

Başarısız Devletler Endeksi’nde Türkiye’nin Mısır, Tunus, Ürdün gibi ülkelerle aynı kategoride olduğunu, Türkiye’nin kötü yönetildiğini ifade eden Vural "Mübarek üzerinden demokrasi havarisi kesilen başbakana aynaya bak deme hakkına sahibiz" dedi. Vural, Başbakan Erdoğan’ın iki partili sistemle, TBMM’yi Mübarek’in, Zeynel Abidin Bin Ali’nin Meclisi haline dönüştürmeye çalıştığını da savundu.

Haberin Devamı

"DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI YAN GELİP YATIYOR MUYDU?"

Vural basın toplantısında, MİT yazısıyla gündeme gelen Başbakan’a suikast iddialarıyla ilgili bir soruya ise "Anlayabilmiş değilim. İçişleri bakanı safsata dedi. MİT gönderdiyse yakalasanıza adamı. Arınç’a da suikast iddiaları oldu, kozmik odaya girmek için levye olarak kullandılar" karşılığını verdi. Suikast haberleri üzerinden gündem oluşturulduğunu belirten Vural "MİT notunu göndermiş, o günkü içişleri bakanı yan gelip yatıyor muydu, adamı niye yakalamamışlar, tepelememişler. 4 yıl önce olmuş bir olayı bugün tartışıyorlar, pes doğrusu" diye konuştu.

"BİZ DE HEDEFİZ BİZİM DE KORUMAMIZ VAR"

Başbakan’ı bir takım yerlerin hedefi olarak gösterme eğilimi olduğunu savunan Vural "Biz de hedefiz, bizim de korumamız var. Son zamanlarda arttı tabi bir takım tehditler. Bütün bunlar olabilir" dedi. Vural kendilerine yönelik tehditlere ilişkin bir soruya ise "siyaseten değerlendireceğim bir konu değil" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

"PROGRAMLARI DA BAŞBAKAN AÇSIN"

Vural AKP ile CHP arasındaki ‘toplu açılış’ tartışmalarına ilişkin bir soruya ise "Açılış yapıyorlar işsizlik artıyor. TOKİ’yi başbakanın açılış merasimlerini düzenleyen kurum olarak yeniden dizayn etmek lazım. Sayın Başbakan milletin ocağı kapandı, ocağına incir ağacı diktiniz" yanıtını verdi. Basın mensuplarına "Programlarınızın açılışını da başbakan yapsın" diyen Vural, "Meteorolojiden spor haberlerine kadar hepsi Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili. Hava durumu, spor her derde deva Recep Tayyip Erdoğan. Her yerde Recep Tayyip Erdoğan bilboardları. Tv’lerin açılışlarını da başbakandan yapmasını isterseniz iyi olur. Kameraların açılışı kapanışını da lütfedin başbakan yapsın kameraman arkadaşlar. Başbakan bu kadar çok şey açtı da dane yok" şeklinde konuştu.

"AKP’DEN ADAY OLSUN"

Vural Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yargıya ve muhalefete yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine ise "Gelsin AKP’den aday olsun o zaman. Siyasi konuşuyor. Hangi reformdan bahsediyorsun ey Haşim Kılıç. Yargı baskı altında, hakimler vicdanlarına göre karar veremiyor. Muhalefete dil uzatmasın. Bu ülkenin haykırışının, muhalefetin sesini susturmak yerine hükümet hakkında laf etsin" dedi.