Siyaset ‘Milletin hakemliğinden kaçılamaz’

‘Milletin hakemliğinden kaçılamaz’

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin “Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya hakkı yoktur” dedi

‘Milletin hakemliğinden kaçılamaz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda çiftçiler ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, iftar programında özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

AK KOYUN KARA KOYUN: 15 Temmuz, tarihimizde ak koyun ile kara koyunun belli olduğu, safların netleştiği bir gündür. Çiftçilerimiz, demokrasinin varlık-yokluk mücadelesi verdiği o meşhum gece, cesaretleriyle asil bir duruş sergilediler. Birileri tankları alkışlarken, darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçarken bizim çiftçimiz nasırlı elleriyle tanklara meydan okudu.

82 MİLYONU AYNI ŞEKİLDE SEVİYORUM: 82 milyonun emanetini sırtında taşıyan bir devlet adamı olarak, böyle bir milletin evladı olduğum için gururluyum. Cumhur ile başkanının aynı yöne baktığı bir devletin atlatamayacağı sıkıntı yoktur. 82 milyonun her ferdini kucaklaştırmanın, Türkiye ortak paydasında buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Bizim dünyamızda kardeşlik, hiç kimseyi dış görünüşünden, düşüncesinden veya inancından dolayı ötekileştirmemek var. ‘Türkiye ittifakı’ diyorum, neden? Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz da ondan. Bizde ayrım yok. Ben Kürt’ü de Türk’ü de Laz’ı da Çerkez’i de Gürcü’yü de, 82 milyonu aynı şekilde seviyorum.

Haberin Devamı

DARBE DEĞİL BEREKET ÇIKAR: Karşımızdakilerin dünyası ise sadece gerilimden, kavgadan... Geçenlerde bir milletvekili çıkmış, kazanı kaynatarak darbelere ortam hazırlamaktan bahsediyor. Bu topraklardan darbe çıkmaz bereket çıkar. Biz bu kifayetsizlerin sığ dünyalarına hapsolmayacağız. Milli irade düşmanları istemese de demokrasimizin kalitesini, kalibresini yükseltmeyi sürdüreceğiz.

BİR AVUÇ ELİT: Siyaset, bizim için hiçbir zaman dikensiz gül bahçesi olmadı. Neyi başarmış, hangi, reformu hayata geçirmişsek görünen ve görünmeyen engellemelere rağmen gerçekleştirdik. Ülkemizi hangi alanda ileriye taşımışsak bunu çok çetin mücadeleler neticesinde başardık. Demokrasimizi darbe tehditlerine rağmen güçlendirdik. Ekonomimizi, çalışmadan zenginleşmeye alışmış bir avuç elitin sabotajlarına rağmen üç kattan fazla büyüttük. Diplomasimizi, bürokratik oligarşinin engelleme teşebbüslerine rağmen millileştirdik. Savunma sanayimizi, bizi kendilerine bağımlı kılan silah tüccarlarına rağmen ilerlettik. Üretimimizi, milletin sırtından geçinmeye alışmış tüfeylilere rağmen artırdık. Son 17 yılda sadece seçkinlere, sadece İstanbul ve Ankara’nın lüks gettolarında yaşayanlara değil, emekçilerimize, emeklilerimize, topraklarımızı alın teriyle bereketlendiren çiftçilerimize hizmet ettik.

Haberin Devamı

ÇOK BASİT, ÇALDILAR: Bugün birileri dışarıdan, birileri içeriden Türkiye’ye diz çöktürmek, kazanımlarını heba etmek için çalışırken, milletimiz her zamanki ferasetiyle bu oyunu da bozacak iradeyi ortaya koyuyor. Milletimizin söz söylediği en büyük arena, sandıklardır. Sandık demokrasinin namusu, milletin onurudur. Biz, bugüne kadarki mücadelelerimizin hepsini sandıktan çıkan iradeden aldığımız güçle kazandık. Mesele bu. Çok basit, çaldılar. Hiç kimsenin sandığın mahremiyetine el uzatmasına, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi sandık sonucunu kendi keyfine göre dizayn etmesine izin vermedik. Bugün de vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşmüşse, en doğru yol yeniden milletin hakemliğine başvurmaktır. Hiç kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için karşısındakileri ve yargıyı suçlamaya hakkı yoktur. Hukuka uygun karar aldıkları için YSK üyelerine ‘çete’ demek, demokrasiden nasibini almamaktır. Türk demokrasisinin tüm kurul, kural ve teamülleriyle işlemesinden kimse korkmamalıdır. Milletimiz, ülkemiz ve şehirlerimiz için en doğru kararı verecektir. Toprağın canlandığı, işlendiği, ürünlerin boy verdiği şu günlerde seçimin de demokrasimizi bereketlendireceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

‘Milletin hakemliğinden kaçılamaz’

ÇİFTÇİLERE YENİ MÜJDELER

ET FİYATLARI İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİL: Üreticilerimize bugüne kadar yaklaşık 130 katrilyon liralık nakit hibe desteği verdik. Bu sene, destek miktarını 16 katrilyon liranın üzerine çıkartıyoruz. Büyükbaş hayvan sayısını 2019’da 17,5 milyon başa; 2023 yılında ise 19 milyon başa çıkarmayı hedefliyoruz. 2002’de 32 milyon baş olan küçükbaş hayvan sayısını 2019’da 53 milyon başa; 2023 yılında ise ‘Sürü büyütme’ projemizle 100 milyon başa yükseltmeyi planlıyoruz. Kırmızı et üretimini 1,7 milyon tona taşıyacağız. Kırmızı et tüketimi ise 6,1 kilodan 15 kiloya çıktı. Halen et fiyatlarının, arzu ettiğimiz seviyelerde olmadığını biliyorum. İnsanımıza eti uygun fiyattan yedirmekte kararlıyız. Bununla ilgili, siz üreticilerimizin taleplerini de dikkate alarak maliyetlerinizi düşürecek, üretimi teşvik edecek politikalara daha fazla ağırlık vereceğiz. Buğday ve arpa alım fiyatını erkenden açıkladık. Üreticimiz ton başına bin 600 lira gelir elde edebilecek. Bu rakamlar dünya fiyatlarının üstündedir.

Haberin Devamı

DESTEK ÖDEMESİ: Bayrama kadar 2,4 katrilyon kütlü pamuk desteği; 662 trilyon yağlık ayçiçeği desteği ve 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz. Böylece toplamda, 3 milyar 447 milyon TL destek ödemesi yapmış olacağız. Ülkemizin ilk ve hem milli hem yerli elektrikli traktörünün prototipini tamamladık. Yakın zamanda tanıtımını yapacak; akabinde seri üretime geçeceğiz. 2004 yılından bu yana gerçekleştirilmeyen Tarım Şurası’nı da eylül ayında topluyoruz. Tüm paydaşların katılacağı şurada hem son 10 yılın kapsamlı değerlendirmesini yapacak; hem de gelecek döneme dair yol haritamızı çıkaracağız.