Siyaset "Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor"

"Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor"

27.05.2015 - 17:11 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok kesimin AK Parti'yi durdurmak için koalisyon kurduğunu belirterek, "Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor" dedi.

Milletle savaşan  herkes şimdi HDPye oy istiyor

Davutoğlu, partisinin Batman mitinginde yaptığı konuşmada, 28 Şubat'tan sonra Türkiye ekonomik krize girdiğinde, birçok temel haklar ortadan kaldırıldığında, bütün bu hakları ve adaleti sağlamak üzere AK Parti kadrolarının iktidara geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti'nin, olağanüstü hali, EMASYA protokolünü, DGM'leri kaldırdığını, Kürtçe yasağına son verdiğini, siyasi propaganda yasaklarını kaldırdığını, her türlü müziğe serbestlik getirdiğini, TRT'nin Kürtçe kanal açtığını anlatan Davutoğlu, Çözüm Süreci'yle bütün gençleri kardeş kıldıklarını ifade etti.

Çözüm Süreci'ne son vermek isteyenler olduğunu belirten Davutoğlu, "Dikkatinizi çekerim, dün Şırnak'ta mele Ahmet diye karşıladılar. Bahçeli bundan rahatsız olmuş, 'Doğuda mele Ahmet, batıda Yörük Ahmet' diye eleştiriyor. Eksik söylemiş, Erzurum'da dadaş Ahmet'im, Sivas'ta yiğido Ahmet, Aydın'a gittim efo Ahmet, Trakya'da evlad-ı fatihan Ahmet. Biz her vatandaşımızla biriz, aynıyız, hep beraber Türkiye'yiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Davutoğlu, diğer partilerin bütün Türkiye'ye hitap etmediğini dile getirerek, "Biz dediklerinde birisi sadece Türkleri, birisi sadece Kürtleri, birisi Sünnileri, Alevileri kast ediyor. Hepinizle göz göze geliyorum. Bu muhabbeti başka hiçbir lider hissedemez. Sizin gözünüzde gördüğüm aşkı Konya'da, Konya'da gördüğüm aşkı burada görüyorum" ifadelerini kullandı.

Millete aşkla bağlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz 'biz' dediğimizde 78 milyonu bağrımıza basar öyle 'biz' deriz. Bizi bölmek, parçalamak, şu, bu ırklar etrafında ayırmak isteyenlere karşı Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda nasıl berabersek, Alparslan'ın ordusunda nasıl berabersek şimdi de AK Parti'de öyle beraberiz.

Darbelere karşı olduğunu söyleyen HDP İsrail'e yaranmak için 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diyor. İsrail yanlısı uluslararası basına bakın, birçok lobiye dayalı uluslararası basın, 'HDP barajı geçsin de AK Parti'nin önü kesilsin' diye yayın yapıyor. Bunlar güya antiemperyalistti. Emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. 'Emperyalizme, sömürgeciliğe, Haçlı seferlerine karşı ayağa kalkmış Kürtler, Türkler omuz omuza beraber' diyecek miyiz? Diyanet İşleri Başkanımız onurla Mescid-i Aksa'da hutbe okuyor, HDP Eş Başkanı ona saldırıyor. Kim adına saldırıyorsun? Bu milletin Diyanet'inden ne istersin?

Haberin Devamı

- "AK Parti gemisine girerken kimseye ırkını, mezhebini sormayız"

Davutoğlu, HDP'nin eski Marksist köklerini keşfettiğini, Fransa Komünist Partisinin de HDP'ye destek beyan ettiğini belirterek, "Yakışır, onlara ancak batıdaki marjinal partiler destek verir. Hz. Nuh'un gemisine binerken nasıl Hz. Nuh, 'Sen hangi ırktansın, hangi mezheptensin, hangi dindensin' diye sormadı, biz Tevhid yolunun yolcuları, AK Parti gemisine girerken kimseye ırkını, mezhebini sormayız, insan olmasına bakarız. İnsan olan herkese aynı şekilde yaklaşırız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın, "Allah 'haşa' Kürtçe bilmiyor mu" diye sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, Allah'ın her dili bildiğini, bir tek zulüm diliyle, baskı diliyle, nefret diliyle kendine geleni kabul etmeyeceğini belirterek, kendilerinin Allah'ın ve milletin huzuruna muhabbet diliyle vardıklarını kaydetti.

Davutoğlu, HDP'nin darbeleri destekleyenlerle aynı kefede olduğunu ifade ederek, birçok kesimin sadece AK Parti'yi durdurmak için koalisyon oluşturduğunu söyledi. Davutoğlu, "2011'de AK Parti'ye oy verenlere 'bidon kafalı' diyen köşe yazarı var ya, 'göbeğini kaşıyan adamlar' diye millete hakaret eden biri var ya şimdi 'Hepimizin oyları HDP'ye' diyor. Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Her türlü ırkçılığın ayaklarının altında olduğunu belirten Davutoğlu, ne Arap'ın Acem'e ne Acem'in Arap'a üstün olduğunu söyledi. Seçimlerde sandığa, milli iradeye baskı yapılmaya çalışıldığına dikkati çeken Davutoğlu, "Siz yiğit Batmanlılar, bu baskılara boyun eğer misiniz? Siz yiğitsiniz, hiçbir baskıya boyun eğmezsiniz" ifadesini kullandı.