Siyaset Milletten boyunun ölçüsünü alacak

Milletten boyunun ölçüsünü alacak

06.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kimin hangi yöne gideceğine kendisinin karar vereceğini belirten Yıldırım, “2019’da seçim olacak, herkes meydana çıkacak. ‘Ben varım’ diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu, herkes için geçerlidir” dedi...

Milletten boyunun ölçüsünü alacak

Başbakan Binali Yıldırım, dün Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Taceddin Dergahı Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından soruları yanıtladı. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine revizyonu olmayacağı sözlerinin hatırlatması üzerine “Onun sözünün üstüne söz mü söyleyelim” dedi. “Kabine değişikliğini ne zaman öngörüyorsunuz” sorusuna ise Yıldırım, “olmayan şeyin nesini öngöreyim” karşılığını verdi. Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

HAKAN ATİLLA DAVASI: Başından beri söylediğimiz gibi hukuki bir dava değildir, tamamen siyasi bir nitelik kazanmıştır. Uydurma delillerle kendileri suç işleyen insanların şahitliği ile oluşturulmaya çalışılan ve uluslararası hukuk normuna da hiçbir şekilde uymayan adeta tiyatro şeklinde bir dava. Sonucu önceden kararlaştırılmış, senaryosu hazırlanmış bir oyun gibi bir davayı bütün dünya izledi. Bizim açımızdan hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

HAZİNEDAR’A UZAKLAŞTIRMA: Bu bir hukuki süreçtir. Tabii ki kamu adına hizmet edenler, kamu gücünü kullananlar, vatandaştan yetki alanlar, bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak, hizmet yaparken kamu menfaatini gözetmek durumundalar. Kayırmadan, görevi kötüye kullanmadan, memleket, millet adına iş yapan, hizmet yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz, herhangi bir sıkıntı da yaşamaz ama yanlış yapanlar varsa bunların da hukuk içinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. Seçimle iş başına geliyorsunuz, seçimden seçime geçen sürede millete, size verilen yetkiler, hukuk içerisinde herhangi bir yanlışa düşmeden hizmet edeceksiniz. Bu yetmez, ikinci denetim, kamu denetimidir. Müfettişler gerekli denetimi yapar. Yanlış bir iş, işlem, uygulama olursa bunun karşılığı da bellidir. Türkiye hukuk devletidir. Bu süreçler işliyor.

Haberin Devamı

SOYLU’NUN SÖZLERİ: İçişleri Bakanımızın tabii son zamanlarda özellikle genç yavrularımıza yönelik uyuşturucu bağımlılığı konusunda gelinen noktaya dikkati çekmek için kendince bir üslupla bunu kamuoyu gündemine taşımasıdır. Yanlış anlamaya müsait şeyler olabilir ama bilinmesi gerekir ki hayıflanarak yani bu işin ne kadar alçakça bir iş olduğunu, bu işin içinde olan çocuklarımızı zehirleyenlerin hiçbir müsamaha göstermeden en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. Bu amaçla yaptığı açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. Şunu açıklıkla söyleyeyim, ister İçişleri Bakanı ister Başbakan ister sade bir vatandaş olun, hiç kimse hukukun üstünde değildir. Ceza da olacaksa hukuk içerisinde herkes karşılığını görecektir.

Haberin Devamı

DİYANET’İN YORUMU: Cumayı eda ettik. Hutbede hatip, hocamız bunu en güzel şekilde açıkladı. Ergenlik, buluğa erme işi ayrı bir iştir ama evlenme yaşı Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında bellidir. 18 yaşını ikmal edenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlilikler yasa dışıdır, ayrıca büyük mağduriyetlere de sebep olmaktadır. Bugün küçük yaşta evlenmiş, aileleri bölünmüş, kocası veya eşi hapiste olan binlerce insan vardır. Bu bilgisizlikten, cehaletten ve o yaşların verdiği heyecandan kaynaklanan bir durumdur. Biz bunu hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda bir yasayla bu mağduriyetleri gidermeye çalıştık. Maalesef kendimizi iyi ifade edemediğimiz için o mağduriyetler devam ediyor. Küçük yaşta evlilikler hiçbir zaman hoş görülemez, kabul edilemez. Yasal olarak da mümkün değil, suçtur. 3 bin civarında bu suçun karşılığı olarak hapiste yatan genç vardır. Bunların çocukları, eşleri var. O bakımdan Diyanet’in o söz konusu ne ise o evlilikle ilgili değil gençlerin ergenlik, buluğa erme çağlarıyla ilgili bir değerlendirme olarak ele almak lazım. Evlilikle ilgili konu, Medeni Kanun’da, ilgili kanunlarda açık ve seçik tanımlanmıştır. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli yorumlar değildir, zorlamadır.

Haberin Devamı

GÜL’ÜN AÇIKLAMALARI: Kimin ne karar vereceği, hangi yönde gideceği, o kararı verecek olanlara aittir. Biz kimse hakkında ‘şöyle olacakmış, böyle olacakmış’ şeklinde geleceğe yönelik tahmin yürütmek konumunda değiliz. 2019’da seçim olacak, herkes meydana çıkacak. ‘Ben varım’ diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu kadar basit. Bu, herkes için geçerlidir. Dolayısıyla Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz, Abdullah Bey, bu kutlu yürüyüşte partimizle davamızla ilgili görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda bir tarafmış gibi ayrı şekilde değerlendirmeler yapmasını doğrusu biz tasvip etmeyiz. Arzumuz, bu davanın bir ferdi olarak ve iyi günde, zor günde beraber olmuş bir kardeşimiz olarak görüş ve fikirlerini yine partinin başarısı için her zaman bizlerle paylaşmasıdır. Bundan da memnuniyet duyarız.

Haberin Devamı

SP ve BBP’li açılış

Başbakan Yıldırım, Mehmet Akif İnan Vakfı Hizmet Binası’nı açtı. Hamamönü’ndeki açılış törenine SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Yeni milli silahla koruma

Üretimi yapılan ilk yerli tüfeğin bir versiyonu olan MPT-55 silahı, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı tarafından dün kullanılmaya başlandı. İlk parti MPT-55’ler, Yıldırım’ın yakın koruma hizmetleri ile Çankaya Köşkü Yerleşkesi’nin korunmasında kullanılacak. Milli piyade tüfeği MPT-76, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koruma ekibi, TSK, MİT personeli ile diğer güvenlik birimlerinin envanterine alınmıştı.

Milletten boyunun ölçüsünü alacak

Yazıcıoğlu’nun kabrine ziyaret

Yıldırım, cuma namazı sonrası eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini de ziyaret ederek dua okudu. Yine burada kabri bulunan eski Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu için de dua eden Yıldırım, “Mekanları cennet olsun” dedi.

Milletten boyunun ölçüsünü alacak

El-Bab’a yardım paketi

Yıldırım dün PTT’nin Hamamönü Şubesi’nin de açılışını yaptı. Yıldırım “2003’te ben göreve başladığımda 170 yıllık mazisi olan PTT, 11 trilyon zarar ediyordu. Bir aylık işlem sayısı 2 milyon 400 bindi. Şu anda yaptığı işlem 30 milyonun üzerine çıktı ve PTT yarım milyar civarında kâr ediyor” dedi. Açılışın ardından PTT Kargo ile El-Bab’a yardım paketi gönderen Yıldırım, El Bab’a canlı bağlantı da yaptı. Yıldırım, “Ankara’dayız, oradaki bütün çalışma arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz. Cumanız mübarek olsun” diye konuştu.

Milletten boyunun ölçüsünü alacak