Siyaset Milyonları değil siyaseti tercih etti

Milyonları değil siyaseti tercih etti

02.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Milyonları değil  siyaseti tercih etti

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel... Türkiye’de hukuk okudu, avukat oldu. Amerika’da “Ceza Hukuku”, İngiltere’de ise zor bir bölüm olan, “Uluslararası Ticaret Hukuku” eğitimi aldı. Halen doktorasını yapan Karayel aynı zamanda Türkiye-Avrupa Birliği Karma Komisyonu Eş Başkanlığı görevini yürütüyor. 1978 doğumlu olan Karayel, bayrağı babasından devralmış bir isim.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan baba Yaşar Karayel ise üç dönem AK Parti milletvekilliği yaptı. Erdoğan’ın daveti üzerine AK Parti Kayseri Milletvekili olarak 23, 24 ve 25. dönem parlamentolarında yer alan Yaşar Karayel, şimdi ise rozetini oğlu İsmail Emrah Karayel’e taktı...

Siyaseti soludum

“Babamın arkadaşları eve gelirler, memleket meseleleri ve siyaset konuşurlardı. Ben de derslerden fırsat buldukça ilçe binasına giderdim. Küçüklüğümden beri siyaseti soluyarak büyüdüm” diyen oğul Karayel’le Meclis’te sohbet ettik. Sohbetimizde öğrenimini gördüğü uluslararası ticaret hukuku alanında bir davanın parasal getirisinin ne kadar olduğunu sordum. Davanın büyülüğüne göre değişmesine rağmen, 10 milyon dolardan başlıyormuş. Karayel, milletvekilliğinden önce de Cem Uzan’ın Türkiye aleyhine açtığı 19 milyar dolarlık, “Saba Fakes Davası” diye anılan tazminat davasında Ankara’yı savunan Türk Avukatlar grubu içinde yer aldı. Bilindiği gibi dava Türkiye lehine sonuçlandı. Milli Türk Talebe Birliği Başkanlığını da yürüten Karayel milletvekilliği yerine, mesleğini sürdürüp, milyonları niye tercih etmediğini ise şöyle açıklıyor: “Babam memleket meselesi olduğunda para pul demez koşardı. Bizi de öyle yetiştirdi. Vatana hizmet bizim için kutsal bir görev.”

Haberin Devamı

Milyonları değil  siyaseti tercih etti

Meclis’te yangın tüpü eğitimi

Meclis’te milletvekilleri hariç, tüm personel gruplar halinde yangın tüpü eğitiminden geçiriliyor. Gerekli bilgiler verildikten sonra personel, itfaiyeciler tarafından kimyevi maddelerin yakılması ile oluşan alevleri tüp kullanarak söndürüyor.

Milyonları değil  siyaseti tercih etti