Siyaset ‘Mini paket’in yazımı başladı

‘Mini paket’in yazımı başladı

04.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gül, Tezcan ve Parsak haftasonu olmasına karşın ‘mini anayasa paketi’ için dün Meclis’te bir araya geldi. Yargı eksenli olması beklenen mini paketin taslak metninin en geç cuma günü liderlere sunulması bekleniyor

‘Mini paket’in yazımı başladı

Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın yer aldığı mini anayasa değişikliği paketi için oluşturulan üçlü komisyon ‘yazım’ çalışmalarına başladı. Paketin taslak metnini en geç 9 Eylül Cuma gününe kadar liderlere sunmayı hedefleyen komisyon, bu amaçla TBMM’de haftasonu mesaisi yaptı.

‘İcra aşamasındayız’

Parsak, saat 11.00’de başlayan ve yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası Milliyet’e yazım çalışmasına başladıklarını söyledi. 2011 yılından bu yana yeni anayasa ve anayasa değişiklikleri için partiler arasında çalışmalar yürütüldüğünü anımsatan Parsak, bu kez yürütülen çalışmanın olumlu sonuçlanacağına inandıklarını belirtti. İlk tur müzakerelerde tam mutabakat sağlanabilecek maddeler olduğunu gördüklerini, bazı maddelerde de partilerin uzlaşabilecek şekilde yakın görüşler ifade ettiklerini belirten Parsak, “Şimdiye kadar hazırlık çalışmalarını yürüttük. Burada artık icra aşamasındayız” dedi.
Yazım aşamasının son derece hassas olduğunu vurgulayan Parsak, bu nedenle madde başlık ve içerikleriyle ilgili açıklama yapmayı doğru bulmadıklarını bildirdi. Parsak, “Ortaya çıkacak paketin ağırlıklı, yargı olarak göründüğü ortada, o görünüyor şu anda” demekle yetindi.

Haberin Devamı

‘Sayısından çok içeriği önemli’

“Paketin madde sayısından çok maddelerin içeriği önemli” vurgusu yapan Parsak, komisyonun pazartesi gününden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini, bu hafta çalışmalarını tamamlayarak parti genel başkanlarına teslim edebileceklerini düşündüklerini söyledi.