Siyaset MİT'in adı artık Recep İstihbarat Teşlikatı

MİT'in adı artık Recep İstihbarat Teşlikatı

18.02.2012 - 09:30 | Son Güncellenme:

MİT Kanunu’nda yapılan değişikliğe tepki gösteren Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, "MİT’in adı bugünden itibaren, ‘Recep İstihbarat Teşkilatı’ (RİT) veya ‘Tayyip İstihbarat Teşkilatı’ (TİT) olmuştur" dedi.

MİTin adı artık Recep İstihbarat Teşlikatı


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İzmir’de partisinin il teşkilatının düzenlediği "Yine, Yeniden İktidara Yürüyüş" yemeğinde yaptığı konuşmada, MİT Kanunu’nda yapılan değişikliği eleştirdi.

Gece yarısı yasa çıkarıldığını ifade eden Zeybek, "Bu durum kuşkuları artırdı. Bu Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtarmak adına yapıldı. Eğer savcının söyledikleri doğru ise söz konusu olan suç, Cumhurbaşkanı’nın da yargılanmasını içerir. Orada vatana ihanet suçu söz konusudur. Türkçesi bu. Ben kimseyi vatana ihanetten suçlamıyorum. Ama iddia ve kuşku çok ağırdır. Böyle durumda acele şekilde yasa çıkartmak kuşkuları artırıyor. Neden acele davranıyorsunuz? Milletten ne kaçırıyorsunuz?" dedi.

-"MİT’İN ADI RİT OLMUŞTUR"-

Haberin Devamı

MİT’in adının değiştiğini ileri süren Zeybek, şöyle devam etti: "Şimdi ben soruyorum? Savcının dediği gibi siz KCK’yı kurdunuz mu? KCK’ya yardımcı oldunuz mu? Bu teşkilatta suç işleyenler ya da Başbakan’ın görev verdiği kişiler hakkında savcıların görev yapması için Başbakan Erdoğan’ın izni gerekiyor. Kendilerinin atadıkları müsteşarları korumak için yasa çıkardılar. Bu teşkilatın adı Recep İstihbarat Teşkilatı (RİT) olmuştur. Ya da Tayyip İstihbarat Teşkilatı (TİP) de diyebiliriz. Herkes aklını başına alsın. Böyle bir yasa olur mu? Susurluk diye bir dava neden açıldı? Bu mantık doğru ise neden dava açıldı?"