Siyaset Muhacirler kaybedilen ülkelerimizin milli hatıralarıdır

Muhacirler kaybedilen ülkelerimizin milli hatıralarıdır

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü grup konuşmasında bir televizyon kanalında göçmenler için çok ağır bir ifade kullanıldığını, bunun, bütün göçmenleri derinden yaraladığını ve ortak bir kınama duyurusu hazırlandığını söyledi.

Muhacirler kaybedilen  ülkelerimizin milli hatıralarıdır

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Türkiye, Bosna Hersek, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan’daki bütün göçmen kardeşlerine ve bütün soydaşlara CHP Grubu’ndan selam, sevgi, dostluklarını gönderdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün 1931’de söylediği, “Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler çekilen ordunun ricat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.”

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek Boşnak halkı için çirkin sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki gösterdi. Sancaklı Kütahyalı’ya suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

‘Kardeşlerimizdir’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de Kütahyalı’ya sert tepki gösterdi. Destici, “Allah Bir’dir diyerek Müslüman oldukları için yüzyıllardır ağır bedeller ödeyen, katliamlara maruz kalan Boşnaklar canımızdır, kardeşimizdir. Boşnak kardeşlerimiz için yapılan çirkin benzetmenin sahibini, ona bu fırsatı verenleri şiddetle kınıyorum. Yeter artık; televizyon ekranlarında bu ve buna benzer gayri ahlaki söz ve davranışları içinde barındıran, programlar derhal yayından kaldırılsın” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı