Siyaset Nargile ve elektronik sigaraya sıkı denetim

Nargile ve elektronik sigaraya sıkı denetim

05.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu, önümüzdeki dönem atılacak adımları belirledi.

Nargile ve elektronik sigaraya sıkı denetim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplanan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun ilk toplantısında aldığı kararlar özetle şöyle:

Haberin Devamı

- Danışmanlık, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerinin tamamını içeren kapsamlı yaklaşımla uyuşturucuyla mücadeleyi pekiştiren faaliyetlere ağırlık verilecek. Zorunlu tedavi sürecini de içerecek şekilde sonuç odaklı tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına zemin oluşturacak hukuki altyapı oluşturulacak.

- Cezaevlerinde, bağımlılara yönelik sunulan danışmanlık, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçleri daha da etkin hale getirilecek. Denetimli serbestlik kapsamındakilerin sadece tedavi denetimli serbestlik süresince değil, tüm 5 yıl boyunca destek tedavi ve kontrolleri yapılacak.

- Madde bağımlıları dahil birçok suça ortam sağlayan metruk binaların yıkımına kararlılık ve hızla devam edilerek, sokak ve parkların güvenliğine ağırlık verilecek.

Haberin Devamı

- Tütün, nargile ve yeni nesil tütün ürünlerini (elektronik sigara ve diğerleri) içerecek şekilde tütünle mücadele mevzuatındaki ihtiyaçlar tespit edilerek güncellenmesi önerilecek ve denetimler kolluk kuvvetlerinin desteğiyle artırılacak.

- Yasa dışı bahis ve kumar siteleriyle mücadelede kurumlararası işbirliği güçlendirilecek. Oyun salonları ve internet kafelerle ilgili mevzuattaki ihtiyaçlar tespit edilerek güncelleme yapılacak. Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı yürürlüğe girecek.