Siyaset Ne olur bizim acımızı dindirin

Ne olur bizim acımızı dindirin

28.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarında yaşamını yitiren Aldullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Korkmaz’ın annesi,”Ne olur oğlumun kanı yerde kalmasın. Bizim de acımızı dindirin’ dedi

Ne olur bizim acımızı dindirin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı’nda başlayan olaylar sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın Antakya’daki ailelerine taziye ziyaretinde bulunurken, “Yanınızdayız, olayın peşini bırakmayacağız” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu’nun ailelere, “Acınıza ortak olmak için buraya geldim. Yanınızda olacağız, olayın örtülmesine izin vermeyeceğiz” dediği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu, dün bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’dan Hatay’a gitti. Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçağı yaklaşık 1 saat rötar yapan Kılıçdaroğlu, Hatay’daki programına da gecikmeyle başladı. Kılıçdaroğlu’na genel başkan yardımcıları Nihat Matkap ve Sezgin Tanrıkulu ile partisinin Hatay ve Mersin milletvekilleri eşlik etti.

‘Takipçisi olacağız’
Kılıçdaroğlu, ilk olarak Gezi Parkı olayları nedeniyle yaşamını yitiren ve aynı zamanda CHP üyesi de olan Cömert’in evine gitti. Burada baba Ali Edip ve annesi Hatice Cömert ile diğer yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun babası Mehmet Mullaoğlu tarafından okunan Kuran-ı Kerim’i dinledi. Kuran okuduktan sonra fenalaşan Mullaoğlu’na çevredekiler müdahale etti. Kılıçdaroğlu aileye, “Bu olayın takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız” dedi.

‘Failler bulunsun’
Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de sopalı sivillerce dövüldükten sonra komada 38 gün verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Ekinci beldesindeki evine de taziye ziyaretinde bulundu. Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral’ın Kuran-ı Kerim okumasının ardından Kılıçdaroğlu, baba Şahap ve anne Emel Korkmaz’a başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, ağabey Gürkan Korkmaz ile de bir süre görüştü. Anne Emel Korkmaz, “Oğlum suçsuzdu ve çok iyi bir insandı. Hayvanları bile severdi. Ne olur oğlumun kanı yerde kalmasın. Bizim de acımızı dindirin” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Oğlunuzun faillerinin bulunması için eliminden geleni yapacağız. Bundan kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Merak etmeyin
Alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Cömert ve Korkmaz ailelerinin üyeleriyle yaptığı başbaşa görüşmelerde, kendisine yöneltilen, “Olayın kapanmasından endişe duyuyoruz, oğullarımızın katillerini bulun” talebine, “Acınıza ortak olmak için buraya geldim. Merak etmeyin, bugüne kadar olayın takipçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Faillerin bulunması için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Yanınızda olacağız, olayın örtülmesine izin vermeyeceğiz” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Grevdeki Hak-İş işçilerine destek
Kılıçdaroğlu, daha sonra greve çıkan Hak-İş’e bağlı Çelik-İş üyesi İSDEMİR işçilerinin, İSDEMİR önünde kurdukları çadıra giderek, işçileri selamladı. Kılıçdaroğlu, işçilere şu mesajları verdi:
n ALINTERİNİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜREN İŞÇİNİN ELLERİNDEN ÖPERİM: Başkan, sizin iradenizi, çelik işçisini temsil ediyor. Ben sosyal demokrat bir başkanım. Emekten yanayım, alınterinden yanayım, emeği ve alınterini üretime dönüştüren her işçinin ellerinden öperim. Ayırılık, gayrılık yoktur, etnik kimlik ayrılığı yoktur, herkesin kimliğine, inancına saygı gösteririz. Grev yapıyorsunuz, demokrasiyi, özgürlüğü savunuyorsunuz çünkü siz hakkınızı arıyorsunuz. Ankara duysun. Başkan, dedi ki ‘temel hedefimiz ücret değil, barış içinde kardeşçe çalışmak, üretmek, hakça paylaşmak istiyoruz’. Ne kadar güzel. Hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz, herkesle beraber çalışmak istiyorlar.
n KARARLI, ONURLU İŞÇİ SINIFI: TEKEL işçilerinin durumunu biliyorsunuz, Ankara’da grev yaptılar, polis baskısını uyguladılar, darmadağın ettiler, haklarını vermediler ama onların haklarını sonuna kadar biz savunduk. Sizin de haklarınızı sonuna kadar savunacağız. Pek çok yerde hak aramak için greve çıkan işçileri böldüler onları grev yapamaz hale getirdiler. İlk kez burada kararlı, onurlu, dürüstçe mücadele eden işçi sınıfını görüyorum ve sizi yürekten kutluyorum. Nazım’ın dediği gibi ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız’. Ayrılığı gayrılığı kaldıracağı aramızdan, emeği savunacağız, alınterinden vazgeçmeyeceğiz.