Siyaset Neden terör örgütüne avukatlık yapıyor?

Neden terör örgütüne avukatlık yapıyor?

13.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için, “Eğer DHKP-C’ye Kılıçdaroğlu’nun üye olduğunu duyarsanız hiç şaşırmayın. Bunu da yapar. Legal olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilir” dedi

Neden terör örgütüne avukatlık yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DHKP-C operasyonlarında avukatların gözaltına alınma biçimini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında AB ülkeleri ve Kılıçdaroğlu’na şu eleştirileri yöneltti:
- İSTEDİK VERMEDİLER: Bir terörist, ABD Büyükelçiliği’nin kapısında düzeneği patlatarak, özel güvenlik görevlisini maalesef şehit etti. Saldırgan 2001’de hastalığı gerekçesiyle tahliye edilmiş. Türkiye’den AB ülkelerine geçmiş; talep edilmesine rağmen verilmemiş. Yahu, bu muhabbet nedir? Avrupa ülkeleri ile teröristler arasındaki bu muhabbet nedir? Bunu bize bir açıklayın!
- BUMERANG GİBİ DÖNER: Şu anda yarıdan fazlası Almanya’da olmak üzere 408 terör suçlusuyla ilgili iade talebimiz, tamamen sudan bahanelerle reddedilmiş durumda. AB, artık terörle bu muhabbetini de masaya yatırmak, bunun özeleştirisini yapmak, bunu sorgulamak zorunda. Bugün bize, yarın kesinlikle bumerang gibi onlara dönecektir.
- TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI: Ne 54 yıldır sudan bahanelerle kapıda bekletilmeye ne de teröre gösterilen müsamahaya hiç tahammülümüz kalmadı. Şu anda siyasi engellemeler kalksa biz 12 ayda 10 faslı, 18 ayda 15 faslı açabilecek durumdayız. AB engel çıkarıyor diye biz yerimizde saymıyoruz. İstikametimiz bellidir. Bin yıldır olduğu gibi biz Doğu’dan Batı’ya akmaya devam ederiz. Mecramızın önüne engel çıkarsa mecra değiştirir.
- ÜYE DE OLUR: CHP Genel Başkanı yurtdışında, Türkiye’ye karşı karalama ve iftira kampanyası yürütüyor. Kendi ülkesini karalamak için kullandığı tutuklu ve hükümlü gazetecilerin dört tanesi, ABD Büyükelçiliği’ne saldırı düzenleyen örgütün üyesi. CHP Genel Başkanı, ‘Türkiye’de gazeteciler tutuklu’ diyerek sadece kendi ülkesini karalamakla kalmıyor, işte o kanlı eylemleri yapan terör örgütüne de adeta hayat öpücüğü yolluyor. Herhalde sıkılmasa, bir müddet sonra, ‘Bu terör örgütüne söyleyin gidip ona üye olayım’ diyecek. Eğer DHKP-C’ye Kılıçdaroğlu’nun üye olduğunu duyarsanız hiç şaşışmayın. Bunu da yapar. Legal olmadığı için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilir.
- AVUKATLIK YAPIYOR: Örgüt mensubu avukatlar için CHP Genel Başkanı’nın yaptığı açıklamalar ortada. Bunlar nasıl bir avukat ki çelik kapılarla güvence altına alınmış? Adı avukat diye söz söylenemeyecek mi? CHP Genel Başkanı’nın sempatisinin kaynağını merak ediyoruz. Sözde gazeteciler üzerinden, sözde avukatlar üzerinden neden bu terör örgütüne, diğer örgütlere avukatlık yapıyor, sözcülük yapıyor? İnanın, haklı olarak da bu muhabbetin kaynağını öğrenmek istiyoruz.
- ESAD CHP’YE MİNnETTARDIR: Güney Afrika’da Sosyalist Enternasyonal’e gittiler, orada ibretlik bir bildiriye imza attılar. Bildiride, Türkiye’nin terörle mücadelesini, İsrail’in Filistinlilere yaptığı insanlık dışı saldırılarla bir tutan ifadeler var. İşte CHP bu bildiriye imza attı. Son bildiride, Beşar Esed ile ilgili ifadeleri yumuşatmışlar. Köşeliydi, şimdi yuvarlak olmuş. Tebrikler. Suriye’nin eli kanlı diktatörü, 70 bine yakın masumun katili eminim ki CHP’ye minnettar olmuştur.
- ALAY KONUSU: CHP Genel Başkanı, tablomuzu övünçle anlatması gerekirken Türkiye’yi kötülemek gibi bir gafletin içine girmiştir. Biz, ülkesini kötülemesine artık alışığız, buna üzülmüyoruz. Ama Türkiye’nin anamuhalefet partisinin, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da alay konusu olmasını içimize sindiremiyor, bundan rahatsız oluyoruz.

Haberin Devamı

Kuran hediye edildi
Ak Parti grup toplantısına gelen Sivas Suşehri Kadın Kolları üyeleri, Başbakan Erdoğan’a annesi Tenzile Erdoğan’ın karakalem portresini ve annesi için hatim indirilen Kuran-ı Kerim’i,
hediye etti.
Fotoğraf: MAHMUT SERDAR ALAKUŞ-AA