Siyaset Nefreti, öfkeyi değil sevgiyi büyütün

Nefreti, öfkeyi değil sevgiyi büyütün

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, emperyalist güçlere karşı en büyük güvencenin gençler olduğunu belirterek, “Ülkemizi bölmeye çalışan bölücü PKK, PYD, YPG, FETÖ örgütüne karşı gençlerimiz ülkemizin bugünün de, yarınının da teminatıdır” diye konuştu.

Nefreti, öfkeyi değil sevgiyi büyütün

Yıldırım, memleketi Erzincan’ın Refahiye ilçesi Dumanlı Yaylası’nda 3. Gençlik ve Doğa Festivali’ne katıldı. Yıldırım’ı festival alanına girişi sırasında gençler rabia işaretinin yanı sıra bozkurt selamıyla karşıladı. Konuşmasına Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEMİNATIMIZ GENÇLER: Ülkemize karşı kurulan tuzakları, emperyalist oyunları bozmaya hazır mısınız gençler? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesini hep beraber geçmeye var mısınız? (Evet sesleri) Böyle bir gençlik olduktan sonra hiçbir alçak girişim bu ülkeye zarar veremez. Çanakkale’de 15’liler cepheye giderken analar onların ellerine kına çaldılar. İstiklal harbinde şehit olanlar, bize bu toprakları vatan olarak bırakanlar gençlerdi. Şimdi

'KAYI BEYİ' ATA BİNDİ

Başbakan Yıldırım, yaylada yağmur altında 10 kilometre yürüyüş yaptı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve kızı Büşra Bahar Köylübay ile birlikte yürüyen Yıldırım’a gençler de eşlik etti. Yıldırım, yolda kendisini karşılayan ciritçilerden birinin atına bir süre bindi. Kayı Köyü’nden olan ve memleketinde ‘Kayı Beyi’ pankartıyla karşılanan Yıldırım’ın atlı görüntüsü “Tam Kayı Beyi” tanımlamasına neden oldu. Yürüyüşün ardından festival alanına dönen Yıldırım, çamurlu parkurda yapılan off-road yarışlarını başlattı.

ülkemizi bölmeye çalışan bölücü PKK, PYD, YPG, FETÖ örgütüne karşı gençlerimiz ülkemizin bugünün de, yarınının da teminatıdır. 15 Temmuz gecesini yaşayan bir kardeşiniz olarak biliyorum. O gece gençler bu ülkenin sorunlarına ilgisiz, apolitik denen gençlerimiz meydanlara indiler. Alçaklara göğsünü siper eden, tankların önüne duran, kurşunlara ‘vız gelir’ diyen gençler sizlerdiniz. Milli manevi değerleriyle barışık bir gençliğimiz var artık.

Haberin Devamı

ÖFKEYİ DEĞİL, SEVGİYİ BÜYÜTÜN: Lütfen yüreklerinizdeki heyecanı, ülkenin kalkınması, gelişmesi için harekete geçirin. Lütfen günlük meseleler içinde enerjinizi harcamayın. Geleceğin büyük Türkiye’sine, büyük hedeflerine odaklanın. Nefreti, öfkeyi değil, sevgiyi büyütün, ideallerinizi büyütün. İhtilafları, anlaşmazlıkları değil, birlikteliği güçlendirin. Bizim öfkeyle harcayacak zamanımız yok. Bölgede oynanan oyunlara karşı çok uyanık olmamız lazım. Aranıza fitne sokanlara asla izin vermeyin.

24 HAZİRAN, GENÇLERİN SEÇİMİDİR: 16 Nisan Anayasa değişikliğinde gençleri ilgilendiren çok önemli bir değişiklik yaptık. Seçme yaşını, daha önce 18’e düşürmüştük. Bu sefer dedik ki eğer gençler seçiyorsa, elbette seçilme hakkı da olmalıdır. Ve Anayasa değişikliğini sizin için yaptık gençler. Dolayısıyla 24 Haziran seçimi gençlerin seçimidir, geleceğin kararıdır. Kararınız hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Nefreti, öfkeyi değil sevgiyi büyütün

Anne kabrine ziyaret

Başbakan Yıldırım, Doğa Festivali’nin ardından Kayı köyüne geçti. Köy mezarlığına giden Yıldırım, annesi Bahar Yıldırım’ın kabrinde dua etti. Yıldırım Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ise “Ananın ne demek olduğunu iyi bilirim, 38 yaşında aramızdan ayrıldığında yapayalnız kalmıştık. Anamazın ruhunu hoşnut etmek için çalıştık, çabaladık bugünlere geldik, memleketimize hayırlı hizmet etmeyi mevlam bizlere nasip eyledi” dedi.