Siyaset "Normalleşme görüşmesi" 11 Kasım'da!

"Normalleşme görüşmesi" 11 Kasım'da!

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris Barış Konferansı için Fransa'ya gidecek. 11-12 Kasım'da gerçekleşmesi planlanan ziyaret kapsamında Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi bekleniyor.

Normalleşme görüşmesi 11 Kasımda

Rahip Brunson'ın tutuklanması ile başlayan ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması ile devam eden kriz süreci, Brunson'ın ülkesine dönmesi ile sonlanmıştı. iki liderin baş başa görüşmede sorunlu alanların başında yer alan FETÖ ve YPG'ye verilen silahlar konusu ile Hakan Atilla'nın durumunu ele alması bekleniyor.

Haberin Devamı

Erdoğan, 11-12 Kasım tarihlerinde Paris Barış Konferansı'na katılmak üzere Fransa'ya gidecek. Konferans, kapsamında 1. Dünya Savaşı'nı sona erdiren ateşkesin 100. yıl dönümü anısına bir de tören ve etkinlik düzenlenecek. Buraya birçok dünya liderinin de katılması bekleniyor.

Trump ile görüşme

Erdoğan'ın, ABD ile Rahip Brunson krizinin çözülmesinin ardından yeni dönem ilişkilerinin ilk adımı olacak ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeyi de 11 Kasım'da yapması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre Erdoğan'ın Paris'te ABD Başkanı Trump ile bir araya gelecek. Rahip Brunson'ın tutuklanması ile başlayan ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması ile devam eden kriz süreci, Brunson'ın ülkesine dönmesi ile sona erdirilmişti. Erdoğan, bu süreçte BM Genel Kurulu için gittiği ABD'de birçok lider ile bir araya gelirken Trump ile ikili görüşme yapmamıştı.

Haberin Devamı

11 Kasım'daki zirvede iki liderin baş başa bir görüşme gerçekleştirmesi beklenirken gündem de yoğun konular olacak. Türkiye'ye uygulanan yaptırımların devam ettiği süreçte gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki en temel sorunlu alanlar olan FETÖ ve YPG'ye verilen silahlar ana gündemi oluşturacak. Görüşmede Halbank'ın tutuklu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla konusunun da ele alınması bekleniyor. Türkiye ve ABD'den son dönemde, "ilişkilerin normalleşmesi" açıklamaları da karşılıklı olarak yapılıyor.