Siyaset ‘Nota verdik bu işin peşini bırakmayacağız’

‘Nota verdik bu işin peşini bırakmayacağız’

28.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim’in Çekya’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması hakkında, “Mahkemenin bu kararının her şeyin bittiği anlamına gelmez. İşin peşini bırakmayacağız. Başka ülkeye giderse de peşini bırakmayacağız. Ortada kırmızı bülten var, mahkeme kararları da var” dedi.

‘Nota verdik bu işin peşini bırakmayacağız’

Çavuşoğlu, Müslim’in gözaltına alınmasının ardından başlayan süreçte gerekenin yapıldığını Dışişleri Bakanlığı olarak nota verdiklerini de açıkladı.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a refakat ettiği Cezayir’de soruları yanıtladı. “Çekya mahkemelerinin Müslim’i serbest bırakması esasen Avrupa ülkelerini bir çoğunun terörle mücadele konusundaki samimiyetsizliğinin bir göstergesidir” diyen Çavuşoğlu, ortada mahkeme kararları bulunduğunu, İnterpol’ün de kırmızı bülten yayınladığını hatırlattı.

‘Zamanlıca yaptık’

Çavuşoğlu, İnterpol’ün merkezinin, Çekya ofisinin ve Ankara ofisinin bildirimleri zamanlıca yaptığını kaydederek şunları söyledi:
“Mahkeme kararından sonra kırmızı bülten yayınlandı. Mahkeme kararları da ortada. Kızılay Güvenpark’taki terör saldırısı dahil, Türkiye’deki terör saldırılarından sorumlu bir kişi. Bu konuda mahkeme kararı var sorumlu olduğuna dair. Dolayısıyla hukuka uygun bir işlem yapıldı ama mahkeme savcının tutuklama talebine rağmen serbest bıraktı ‘Avrupa sınırlarının dışına çıkamaz’ kararıyla.” Avrupa içinde isteyenin istediği yere gidebildiğini anımsatan Çavuşoğlu, “Ama biz süreci takip ediyoruz” diye konuştu.