Siyaset O BDP’li Gültan Kışanak

O BDP’li Gültan Kışanak

17.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın gördüğü işkenceleri anlattığı BDP?Eşbaşkanı Kışanak, “Gerçekten öyle mi konuşmuş?” dedi ve başka bir yorum yapmadı

O BDP’li Gültan Kışanak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın adını vermeden Diyarbakır Cezaevi’nde gördüğü işkenceleri anlattığı BDP’li milletvekilinin, partinin Eşbaşkanı Gültan Kışanak olduğu ortaya çıktı. Kışanak, konuyla ilgili yorum yapmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Elazığ Öğretmen Lisesi mezunu olan Kışanak, 1978’de Diyarbakır Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü’ne girdi. Burada iki yıl okuyan Kışanak, 12 Eylül döneminde tutuklandı, Diyarbakır Cezaevi’nde 3 yıl kalan Kışanak, gözaltındayken PKK’nın kurucularından Kemal Pir’le birlikte aynı merkezde sorgulandı.

‘Gerçekten öyle mi demiş?’
Kışanak bir röportajda, sorgudaki işkenceleri ve cezaevi yıllarını şöyle anlatmıştı:
“Darbeden iki ay önce yakalandım ve tutuklandım. 1980, 1982 yılları arasında iki yıl Diyarbakır Cezaevi’nde kaldım. O yıllar gerçekten de vahşetin en yoğun olduğu dönemdi. Kemal Pir’le beraberdim. Onlar benden 10-12 gün önce yakalanmışlardı. Gözaltında Kemal Pir’e nasıl işkence yapıldığına tanık oldum. Gözaltındayken ben dört-beş kez görebildim Kemal Pir’i. O da hep askıya alınmış halde, işkence tezgahındayken. Bizi götürüp gösteriyorlardı ‘işte konuşmazsanız siz de bunun gibi olacaksınız’ diye. 12 Eylül darbe sürecinin toplumun üzerinden nasıl bir silindir gibi geçtiğini gördüm. Ara tahliye olmuştum. Bir yıl dışarıda kaldım sonra ceza aldım ve tekrar yakalandım. İki yıl daha yattım.” Milliyet’in ulaştığı Kışanak, Arınç’ın kendisi ile ilgili değerlendirmeye tepkisini “Gerçekten öyle mi konuşmuş?” diyerek şaşkınlığını gizlemedi. Kışanak, konu ile ilgili şimdilik konuşmak istemediğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Kürtler Ak Parti’ye emanet oy verdi’
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, dün Batman‘da “Dört yıldır her sabah kalktığımızda gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla güne başlıyoruz. Operasyonlar kesintisiz sürüyor. Bu nedenle bunlara ’siyasi operasyon’ diyoruz. Kürtler emanet oy verdiği AKP’ye bir daha oy vermeyecek” dedi. Kışanak “KCK adı altında tüm Kürtlere yönelik bir soykırım operasyonu var. Bu siyasi soykırımlara karşı halkımızın direnişi daha da görkemli olacaktır. Kürtlere karşı pervasızca bir saldırı var” diye konuştu.