Siyaset O generalin apoletlerini sökeceğim

O generalin apoletlerini sökeceğim

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı alkışladığı gerekçesiyle 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i 30 Ağustos’ta emekli edeceğini söyledi. İnce, “Erdoğan’ı alkışlayan o generalin apoletlerini sökeceğim. Erdoğan’a soruyorum: O komutanı ihraç edecek misin?” dedi.

O generalin apoletlerini sökeceğim

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Malatya’daki esnaf iftarında yaptığı konuşmayı alkışladığı gerekçesiyle 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i 30 Ağustos’ta emekli edeceğini söyledi. İnce, kısa süreliğine annesini görmek için geldiği memleketi Yalova’da, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

YSK diplomayı soracak

Cumhurbaşkanı’na diplomasını sormanın hakkı olduğunu söyleyen İnce, “Üniversite diplomasının olmaması ayıp değildir. Şartlar öyledir, okuyamamıştır. Diploma konusunda yalan söylemek ayıptır. İkincisi üniversite diplomasını ben istemiyorum, Anayasa istiyor. Anayasa diyor ki; 4 yıllık üniversite mezunu ve en az 40 yaşında değilsen, cumhurbaşkanı olamazsın. Yani siz şimdi 39 yaşında birini cumhurbaşkanı seçebilir misiniz, seçemezsiniz.

4 yıllık üniversite mezunu olmayan birini de cumhurbaşkanı seçemezsiniz. Anayasa diyor ki, diploma. YSK’nın üyeleri de diplomayı soracak” dedi. Erdoğan’ın 31 Mayıs’ta Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen Esnaf İftarı’ndaki konuşmasına da değinen İnce, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general, bir siyasi parti başkanının konuşmasında, ki o konuşmada ‘vatan’ demiyor, ‘bayrak’ demiyor, ‘millet’ demiyor, beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general de Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general, o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ekonomik olarak büyüyeceğiz’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan alanda düzenlenen mitingde, Malatya’nın, Türkiye’de iki cumhurbaşkanı çıkaran tek il olduğunu söyledi. İnce, “Yemin ettiğim gibi göreve başladığımda, OHAL hemen kaldırılacak. Mağduriyetleri gidereceğiz. Türkiye’de projemiz ‘3B’. Bunlardan birincisi barışacağız. Türk, Kürt, Alevi, Sünni olarak birleşeceğiz, tek şemsiye altında olacağız. İki, ekonomik olarak büyüyeceğiz. Nasıl büyüceğiz? Merkez Bankası bağımsız olacak, kamuda rüşvet olmayacak. Kurallar değişmeyecek, iş adamı yatırım yapmak istiyorsa kuralları bilecek. Ben size fizik öğretmeni olarak söz veriyorum, iyi mühendisler yetiştireceğiz ve büyüyeceğiz. Sonra adil bölüşeceğiz. Finlandiya’da en yüksek emekli maaşıyla en düşük arasındaki fark 2 kat. Türkiye’de 9 kat, olmaz. Bu adaletsizlik” dedi. l AA

‘Seçileceğime inanmış’

İnce, Nevşehir Türk Telekom önündeki meydanda düzenlenen mitingde de halka seslendi. İnce, “Bugünlerde beni dinlendiren, gülümseten, yorgunluğumu alan Binali Yıldırım. Sayın Yıldırım, ‘Muharrem İnce, sen FETÖ’yü getirecek misin, getirmeyecek misin onu söyle’ diyor. Demek ki Binali de benim seçileceğime inanmış. Sayın Binali, sizinle bizim aramızda bir fark var. Siz onların ayağına gidersiniz, biz onları ayağımıza getiririz” dedi.

Erdoğan’ın kendisi için “komik adam” dediğini belirten İnce, “Ben evet insanlara gülümsüyorum ve onları gülümsetiyorum. Devlete de ince bir ayar gerekiyor. 24 Haziran akşamı kim komik, kim nedir, bu millet gösterecek” ifadelerini kullandı. İnce, şöyle devam etti:

“Ben Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nı ziyaret ettim diye, onu görevden alıyorlar. Şimdi Erdoğan’a soruyorum; o komutanı ihraç edecek misin?

24 Haziran’da göreve geldiğimde ilk olarak o komutanı görevden alacağım, ihraç edeceğim, apoletlerini sökeceğim. ”

Haberin Devamı

O generalin apoletlerini sökeceğim

İnce, Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaşi Veli Türbesi’ni ziyaret etti.

Montajı FETÖ’den öğrenmişler

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi için söylediği, “Çırağa dükkan emanet edilmez” sözünü de eleştirerek “Bunlarda numaralar çok. Çevir çevir izle. Sen kimi kandırıyorsun” diyen İnce, daha sonra Erdoğan, eski bakanlardan Bülent Arınç ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Fetullah Gülen ile ilgili söyledikleri sözleri meydana sinevizyondan izletti. İnce şöyle devam etti: “Nasıl, film güzel mi? Bunların filmlerini ara sıra sizlere izleteyim mi? Geçen gün Samsun’daki mitingde gençler bisiklet getirdiler ve ben de binerek bir süre tur attım. O resmi almışlar, caminin içine koymuşlar. Bunlar zavallı zavallı. Nelerden medet umuyorlar? Herhalde bu montaj hilelerini FETÖ’den öğreniyorlar. Bu seçim kardeşim. 16 senedir oradasın. Kaybedersen çeker gidersin. Oğlumun düğününde oynadığım zeybeğin fotoğrafını da almışlar, cami fotoğrafının içine koymuşlar. Daha ilginci var. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2013’te FETÖ’ye karşı mücadele veriyor, ben de bir mesaj atarak, bu mücadelesinde Aziz Yıldırım’a başarılar diyorum. Şimdilerde Fenerbahçe’de seçim var. Bu mesajı almışlar, yeni atılmış gibi, yeni diğer başkan adayı Ali Koç’a karşı Yıldırım’ı destekliyormuş gibi gösteriyorlar. Ben insanları ayırmıyorum, seviyorum insanları. Sadece CHP’nin değil, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım diyorum.”