Siyaset O kürsü yıkmak için oraya konmadı

O kürsü yıkmak için oraya konmadı

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa değişikliğine karşı çıkan muhalefete sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin, ondan sonra yerine oturursun. O kürsü yıkmak için oraya konmadı” dedi

O kürsü yıkmak için oraya konmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini eleştirerek TBMM’de anayasa değişikliğine karşı çıkan muhalefete sert tepki göstererek, “Herkes yerini, haddini bilecek ve sandığa saygı duyacak, Millet ne derse o olacak” dedi. Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 34. Muhtarlar Toplantısı’nda şu mesajları verdi:
İHANET EDENLERİN YERİ YOK: Bu ülkede bu ülkeye ihanet edenlerin yeri yoktur olmayacaktır. Bu ülkenin evladıysan, bu ülkenin vatandaşıysan, huzurumuzu bozmadan bu ülkede yersin, içersin, yatarsın. Her türlü hakkın da var. Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı makamına varıncaya kadar bu payeye ulaştılar. İlla terörist olman gerekmiyor ki. Kürt olup Cumhurbaşkanı olan büyüklerimiz oldu.
MECLİS’İN ÇALIŞMA ŞEKLİ BELLİ: Eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, Meclis’in çalışma şekli, üslubu bellidir. Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin, ondan sonra yerine oturursun. O kürsü, yıkmak için oraya konmadı. O kürsü sadece söyleyecek sözü olanlar için oraya kondu. Öbür taraftan terör örgütleriyle parlamentonun önüne gelip bir siyasi partinin mensuplarıyla orada eylem yapmaları, o da çok farklı bir şey. Bunlar iyi niyet göstergesi değildir.
BİR AN ÖNCE BİTSİN: Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin, 15 gün değil de bir ay. Ama parlamentodan bu, inaniyorum ki çıkıp milletin önüne gidecektir. Eğer millete saygınız varsa, milletin iradesine inanıyorsanız, Gazi Mustafa Kemal’in ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine inanıyorsanız,
o zaman bir an önce bırakın müzakereler bitsin ve milletin önüne gitsin.
NE TEK ADAMCILIĞI YA: Millet ne karar veriyorsa hep birlikte eyvallah diyelim. Ama görüyorum ki bunlar milletten rahatsız. İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık. Ne tek adamcılığı ya. CHP’nin il başkanlarının valilik, belediye başkanlığı yaptığı dönemleri biliriz.Eğer tek adamcılıksa bu, eğer daha da gerilere giderseniz, asıl tek adamcılığı orada görürsünüz. Ben o kadar defterleri açmak istemiyorum. Ama zamanı gelirse o defterleri de açarız.
ŞAHSIMLA NE ALAKASI VAR: Kimse kusura bakmasın, bizi de enayi yerine koymasın. Biz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ülkemizde son dönemde anayasa değişiklikleriyle ilgili pekçok çalışma yapılmıştır. Ama hiçbirinde Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olduğu vurgusuna dokunulmamıştır. Ya benim şahsımla bu işin alakası yok Türkiye’de bir anayasa değişikliği yapılıyor olay bu.

O kürsü yıkmak için oraya konmadı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de çıkan kavgada burnu kırılan ve ameliyat edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin’i evinde ziyaret etti. Şahin’e geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da eşlik etti.

Putin ile Suriye’yi konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye’yi görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye’de ateşkesin yaygınlaştırılmasıyla ilgili meseleleri konuşan iki lider, soruna siyasi çözüm bulma çerçevesinde Astana süreci hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Putin ve Erdoğan’ın 2 ülke ilişkilerini normalleştirme konusundaki kararlılıklarını vurguladıkları görüşmede, martta Rusya’da yapılması planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına da değinildi. / ANKARA Milliyet

Laikliği biz koruyoruz

Sorunumuz laiklik diyerek milletin din ve inanç özgürlüğünü sınırlamaya hatta yok etmeye kalkanlarladır. Laiklik anlayışını biz koruyoruz, korumaya devam edeceğiz. Şayet Cumhurbaşkanı oldum diye bu mücadeleden vazgeçmemi bekleyenler varsa hiç kusura bakmasınlar onları hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğim.
HAYAT TARZI YANITI: Kalleş bir terör eylemi üzerinden hayat tarzı tartışması açmak terör örgütünün orada döktüğü kanla dahi sağlayamadığı başarıyı kendi ellerinizle ona sunmak demektir. Bu ülkede yaşayan gözlerini gerçeklere kapatmayan, sırtını hakikatleri dönmeyen insaf ve vicdan sahibi herkes kimsenin hayat tarzıyla ilgili bir sorun olmadığını çok iyi bilir. Ne yaşam tarzı ya. Nereye bir yasak getirildi söyler misiniz?
SÖZÜN HESABINI VERMEK MECBURİYETİNDEYİM: Doğrudan milletin oylarıyla seçildiğim için söylediğim her sözün, yaptığım her eylemin hesabını kamuoyuna verme mecburiyetindeyim. Geçmişte yol açtıkları tartışmalarla ülkemizi cumhuriyet tarihimizin en ağır krizlerine sokan cumhurbaşkanları kimseye hesap vermeden görevlerini tamamlayıp, köşelerine çekilirlerdir. Benim böyle bir şansım da niyetim de yok.
TRUMP BENZETTİ: Dün ABD’de Trump’un basın toplantısında orada yine bir yanlışlık yapıldı. Sayın Trump da yine aynı o grubun muhabiri veya köşe yazarı neyse onu orada benzetti. Demek ki bu öyle.