Siyaset O lafı yadırgadım

O lafı yadırgadım

30.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Davutoğlu tarafından açıklanan 62. Hükümet’in yeni bakanları kabineyi değerlendirdi.

O lafı yadırgadım

- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Nihayetinde hepimiz aynı partinin, kadronun insanlarıyız. ‘Dışarıdan’ lafını da yadırgadığımı ifade etmek isterim. Ben Ak Parti’nin genel başkan yardımcısıyım. Yani Numan Kurtulmuş dışarıdan birisi değildir, AK Parti bir koalisyon hükümeti değildir. Mühim olan aynı doğrultuda yeni Türkiye’yi kurma mücadelesine omuz vermektir. Görevlendirmeyi haberlerden öğrendim.
- Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Bu bir bayrak devir teslimidir. Bayrağı da aynı ekipte olanlar birbirine devir teslim eder. Bu yüzden AK Parti’de çok değerli insanlar var. Bir şekilde teknik direktör, kimini tribünde oturtuyor, kimini forvette oynatıyor. Bu takdiridir. Rabbim mahcup etmesin. Kaldığımız yerden güçlü bir şekilde devam edeceğiz.
- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahbup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız.
- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır: Bu konuda Türkiye’nin daha ileri refah seviyesine ulaşması, daha önemli standartlara ulaşması bakımından da AB sürecinin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum. 20 Ağustos 2000’de, AB Genel Sekreterliği olan binaya, Genel Sekreter Yardımcısı olarak girdim. Sonra dönemin AB Bakanı Egemen Bağış’ın bakanlığı döneminde, AB Genel Sekreteri oldum. Bugün de aynı binaya bakan olarak döneceğim. Bunun ben de çok önemli yeri var.