Siyaset O ‘Murat’ Maku sorumlusu

O ‘Murat’ Maku sorumlusu

15.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

TRT ve Anadolu Ajansı’nın İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi’ye dayanarak, İran Ordusu’nun sınırın İran bölgesinde yakaladığı kişinin PKK’nın 2 numarası Murat Karayılan olduğu yönündeki haberlerin perde arkasından başka bir “Murat” çıktı

O ‘Murat’ Maku sorumlusu

Yakalanan teröristin, PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın Maku bölgesi sorumlusu “Murat” kod adlı örgüt yöneticisi üst düzey komutan olduğu belirtildi.
Özellikle 1 aydan bu yana sınırda PJAK’a yönelik kapsamlı operasyon yöneten İran Ordusu’nun PJAK’lıları İran sınırından atmaya çalıştığı ancak bu operasyonlarda hedefine henüz tam olarak ulaşamadığı vurgulanıyor. Bu nedenle, örgütün üst düzey isimlerinden biri olan ve soyadının Karasaç olduğu öne sürülen Maku bölgesi sorumlusu Murat isimli sorumlunun yakalanmasının İran’ın PJAK’la mücadelesi açısından önem taşıdığı kaydediliyor.

Anlaşma teklifi
İran’ın Kandil’i de hedefine aldığı operasyonlar çerçevesinde, istihbarat kanallarını etkin olarak kullandığı, son tutuklama olayında sonucu ulaşılmasında bunun da etkili olduğu belirtiliyor.
PKK’nın ikinci adamı Murat Karayılan, çatışmaların durdurulması için PJAK’ın Kuzey Irak sınırlarına çekileceği, PJAK güçlerinin yerine PKK güçlerinin sınıra konuşlandıracağını belirterek, İran’a ateşkes ve anlaşma teklifinde bulunmuştu. Bu çerçevde İran Ordusu’nun, sınırda PJAK’a yönelik sürdürdüğü operasyonları durduğu haberleri kamuoyuna yansımıştı.